Βγάλε την καλύτερη selfie

Βγάλε την καλύτερη selfie

Είναι της μόδας εδώ και καιρό. Τα κινητά και αυτοφωτογραφιζόμαστε στον καθρέφτη του σπιτιού μας, των αποδυτηρίων, την ώρα της προπόνησης, στο αυτοκίνητο, στη μηχανή και όπου αλλού θεωρούμε ότι πρέπει να μας δούνε οι φίλοι μας.
Οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών είναι αυτόματες και μας διευκολύνουν. Ωστόσο δεν είναι …έξυπνες για να μας βγάλουν την καλύτερη φωτογραφία. Το φωτογραφικό επιτελείο του Activeman σας δίνει μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να τραβήξετε την καλύτερη selfie φωτογραφία και να εντυπωσιάσετε τους φίλους ή τις φίλες σας.

Πρώτη συμβουλή, είναι να μην κρατάτε το κινητό σας. Τα περισσότερα κινητά, στη λειτουργία της κάμερας έχουν χρονοκαθυστέρηση περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε το, σταθείτε μπροστά στον φακό του τηλεφώνου, πάρτε πόζα και αυτό θα κάνει τη δουλειά του.

Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία. Στηθείτε μπροστά στον καθρέφτη, σημαδέψτε με την κάμερα το είδωλο σας και πριν πατήσετε το κουμπί για να τραβηχτεί η φωτογραφία, κοιτάξτε τον καθρέφτη. Έτσι στη φωτογραφία θα «κοιτάτε» τον φίλο ή τη φίλη σας και όχι το κινητό σας. Θα μπορείτε να χαμογελάσετε, να πάρετε μια γκριμάτσα ή να είστε σοβαροί. Όταν κοιτάτε το κινητό σας, αυτό σίγουρα δεν μπορείτε να το κάνετε, επομένως δεν μπορείτε να μεταφέρετε την έκφραση σας μέσω της εικόνας.

Αυτό βέβαια δεν μπορείτε να το αποφύγετε εκεί που δεν υπάρχει καθρέφτης. Τότε αναγκαστικά κρατάτε το κινητό με το χέρι σας και βγάζετε τη φωτογραφία.
Μην τραβάτε ποτέ μια φωτογραφία. Η μηχανή δεν έχει φίλμ που κοστίζει. Ηλεκτρονικές φωτογραφίες είναι που δεν κοστίζουν.

Τραβήξτε πολλές ώστε να διασφαλίσετε ότι θα βγούνε καθαρές. Οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών, μπορεί να είναι καλές, αλλά δεν είναι πραγματικές φωτογραφικές μηχανές και φυσικά ούτε επαγγελματικές, επομένως πολλές φορές ενδέχεται να μην νετάρουν καλά και η φωτογραφία σας να βγει φλου, δηλαδή θολή! Αν βγάλετε πολλές, τότε θα διευκολύνεται το αυτόματο νετάρισμα της μηχανής και σίγουρα κάποιες θα βγούνε καθαρές.

Δείτε μερικά πραδείγματα:

Παρατηρήστε τη διαφορά στις δύο φωτογραφίες, στην αριστέρη η έκφραση του προσώπου είναι χαρακτηριστική επειδή ο άνδρας κοιτάει απευθείας στον καθρέφτη, ενώ στη δεξιά κοιτάει το κινητό του και κατά συνέπεια δεν μπορεί να εκφραστεί. Το ίδιο συμβαίνει και στις δύο επόμενες φωτογραφίες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα