Αυτά είναι τα λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις το φθινόπωρο!

Αυτά είναι τα λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις το φθινόπωρο!

Αν σου αρέσει η κηπουρική και θέλεις να τρως τα δικά σου λαχανικά τότε μπορείς να αρχίσεις και το φθινόπωρο φυτεύοντας συγκεκριμένα φυτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες γιατί ο καφές, ακόμα και σκέτος, μπορεί να σε παχαίνει!

Το φθινόπωρο και ειδικά ο μήνας Οκτώβριος είναι κατάλληλος για μια σειρά από λαχανικά, τα οποία αν τα φυτέψετε και τα φροντίσετε κατάλληλα είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν μια γενναία παραγωγή.

Μια σαλάτα μπορείτε να σπείρετε ρόκα και μαρούλι. Η διαδικασία της σποράς είναι πανεύκολη. Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι να επιλέξετε ένα μέρος χωρίς πολύ ήλιο και με προστασία από τον αέρα.

Αν σας αρέσει το μπρόκολο και το κουνουπίδι, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τα φυτέψετε. Φροντίστε να αφήσετε αρκετή απόσταση ανάμεσα στους σπόρους και να τα ποτίζετε συχνά για να αναπτυχθούν γρήγορα.

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι φυτεύονται Οκτώβρη

Δοκιμάστε τα all-timeclassic κρεμμύδι και σκόρδο. Για τα κρεμμυδάκια σας θα χρειαστείτε μερικούς μικρούς βολβούς που είναι γνωστοί ως κοκκάρι. Το χώμα που θα επιλέξετε πρέπει να έχει καλή αποστράγγγιση (μια γλάσρα ή μια ζαρτινιέρα θα ήταν ότι πρέπει). Θυμηθείτε κι εδω να ποτίζετε συχνά.

Τώρα όσον αφορά το σκόρδο δεν χρειάζεται τίποτε σπουδαίο, παρά μόνο μερικές σκελίδες! Φυτεύετε ξηρό και ελαφρύ χώμα και ποτίζετε πολύ αραιά.

Βάλτε σκόρδο και κρεμμύδι στο μποστάνι σας

Τέλος, το φθινόπωρο είναι ιδανική περίοδος για τη σπορά του αγαπημένου σπανακιού. Το σπανάκι φυτεύεται σε υγρό χώμα καλά οργωμένο. Μην ξεχάσετε να βάλετε το κατάλληλο λίπασμα και σε δύο μήνες θα τρώτε πεντανόστιμο σπανάκι από τον κήπο σας!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...