Αυτό είναι το μικρό …μυστικό για να μη πιαστείς από την μέρα στο γυμναστήριο

Αυτό είναι το μικρό …μυστικό για να μη πιαστείς από την μέρα στο γυμναστήριο

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να αποφύγεις το πιάσιμο των επόμενων ημερών, ειδικά αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική. Παρόλα αυτά, δες τις μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη διάρκεια και την ένταση του πόνου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 λεπτά πρωινών ασκήσεων που σου δίνουν ενέργεια (Video)

Ακολούθησε τον κανόνα 10%. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν εξαιτίας της απότομης αλλαγής της έντασης που τρέχεις ή της απόστασης που διανύεις. Πρέπει να ανεβάζεις ρυθμό και ταχύτητα σταδιακά, για να μπορέσει να ακολουθήσει και το σώμα σου.

Μάλιστα πολλοί fitnessexperts συμβουλεύουν να ακολουθείς τον κανόνα 10% που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς το 10% της απόστασης, της έντασης, της ταχύτητας και της συχνότητας προπόνησης μέσα στην εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στους μυς σου το περιθώριο να δυναμώσουν και αποφεύγεις τους τραυματισμούς.

Πάρε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε άσκηση. Βεβαιώσου ότι τα παπούτσια που αγόρασες είναι κατάλληλα για τον τύπο του ποδιού σου και για το είδος άσκησης που θέλεις να ακολουθήσεις. Ένα λάθος παπούτσι μπορεί να επιδεινώσει ένα ανατομικό πρόβλημα, να προκαλέσει πόνο ή κάποιον ανεπιθύμητο τραυματισμό στον αστράγαλο ή στο γόνατο. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να αλλάζεις παπούτσια κάθε 500 περίπου χιλιόμετρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...