12 κανόνες για να χαρείτε με ασφάλεια τα αθλήματα του βουνού!

12 κανόνες για να χαρείτε με ασφάλεια τα αθλήματα του βουνού!

Τα σπορ του βουνού είναι συναρπαστικά και προσφέρουν δυνατές στιγμές. Είναι πολλοί εκείνοι που μετά το καλοκαίρι επιλέγουν να συνεχίσουν την άθληση με εξορμήσεις στο βουνό ξεφεύγοντας με αυτό τον τρόπο από τη ρουτίνα του γυμναστηρίου. Ωστόσο τα αθλήματα αυτά θέλουν προσοχή, αφού οι παγίδες παραμονεύουν.
Όσο θεαματικά και δυναμικά είναι τα αθλήματα του βουνού, τόσο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη. Για να μη γίνει αυτό, θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια κάποιοι κανόνες. Αναλυτικά:

- Πρώτος και βασικός κανόνας ποτέ μην συμμετάσχεις μόνος σε ένα άθλημα του βουνού, το χειμώνα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι τραυματίζονται και αναζητούνται από τις αρχές.

- Να είστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν τη συμμετοχή σε χειμερινές δραστηριότητες .

- Όπως και σε κάθε είδους προπόνηση ή αγώνα απαιτείται καλή προθέρμανση πριν την άθληση.

- Φοράτε κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για το άθλημα του βουνού που έχετε επιλέξει.

- Βεβαιωθείτε ότι ο κύριος εξοπλισμός λειτουργεί σωστά πριν από τη χρήση .

- Να φοράτε πολλά στρώματα, άνετων, αντιανεμικών και αδιάβροχων ρούχων. Φοράτε τα κατάλληλα υποδήματα που προσφέρουν ζεστασιά, καθώς και άφθονη υποστήριξη στον αστράγαλο.

- Να γνωρίζετε και να τηρείται όλους τους κανόνες του αθλήματος στο οποίο συμμετέχετε .

- Παρακολουθείστε ένα ή περισσότερα μαθήματα, από έμπειρο εκπαιδευτή , ιδιαίτερα σε αθλήματα όπως το σκι και το snowboard. Έτσι θα μάθετε πως να πέσετε σωστά και με ασφάλεια, μειώνεται τον κίνδυνο τραυματισμού.

- Η πρόγνωση του καιρού στο βουνό δεν είναι αστεία υπόθεση. Δώστε προσοχή στις προειδοποιήσεις για επερχόμενες καταιγίδες και σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας.

- Επιδιώξτε στέγη και ιατρική φροντίδα αμέσως εάν εσείς, ή κάποιος μαζί σας, βιώνει υποθερμία, ή κρυοπαγήματα.

- Βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν τις κατάλληλες διαδικασίες για να καλέσουν βοήθεια , αν συμβούν τραυματισμοί. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας κινητό τηλέφωνο για την περίπτωση τραυματισμού.

- Το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν ή υπάρχει μπόλικο χιόνι δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύετε από αφυδάτωση. Πίνετε άφθονο νερό πριν , κατά τη διάρκεια , και μετά τα χειμερινά αθλήματα.

Όπως και σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, αποφύγετε να συμμετέχετε όταν πονάτε, ή είστε εξαντλημένοι, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.