Γιατί νιώθω ξαφνική κόπωση στη προπόνηση

Γιατί νιώθω ξαφνική κόπωση στη προπόνηση

Και ξαφνικά εκεί που προπονείστε αισθάνεστε κουρασμένος, κομμένος, σχεδόν μη μπορώντας να συνεχίσετε τη προπόνηση. Νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν και το τέλος της προπόνησης …Γολγοθά!!! Τι συμβαίνει; Γιατί πέσατε ξαφνικά;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κόπωση και η αίσθηση μυϊκής αδυναμίας στη διάρκεια της άσκησης, είναι συνηθισμένο φαινόμενο και είναι φυσικό επακόλουθο μιας έντονης αθλητικής δραστηριότητας. Παρατηρείται συχνότερα σε άτομα που δεν γυμνάζονται συστηματικά, σε καπνιστές και σε υπέρβαρους. Αρκετές φορές όμως, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε υπερπροπόνηση, σε κακή ψυχολογία, σε καρδιαγγειακές διαταραχές ή στη λήψη φαρμάκων.
Αν λοιπόν δεν προπονείστε υπερβολικά και δεν έχετε κακιά ψυχολογία και ούτε παίρνετε φάρμακα ή έχετε πρόβλημα στη καρδιά, τότε επικεντρώστε το πρόβλημα στα τρία βασικά σημεία:

- Λανθασμένη και κακή διατροφή

- Η έλλειψη ύπνου

- Η αφυδάτωση

Αν η κόπωση δεν προέρχεται από τις τρεις αυτές αιτίες και η κόπωση συνεχίζεται τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό αφού είναι πολύ πιθανόν να αποτελούν προειδοποιητικές ενδείξεις ενός προβλήματος υγείας, που μπορεί να επιδεινωθεί κάτω από την πίεση της άσκησης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ