Αν βγεις για να πιείς μάθε τα 3 φαγητά που πρέπει να φας από πριν

Αν βγεις για να πιείς μάθε τα 3 φαγητά που πρέπει να φας από πριν

Είσαι έτοιμος για τη νυκτερινή έξοδο και αποφασισμένος να πιείς για να ξεδώσεις; Για να μη σου βγει ξινό το ποτό και ξεγνοιασιά που προσφέρει ένα καλό μεθύσι προετοιμάσου από πριν τρώγοντας συγκεκριμένα φαγητά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι κίνηση της γυναίκας στο σεξ που προδίδει… το κέρατο που σου ρίχνει!

Μάθε λοιπόν ποια είναι τα τρία φαγητά που πρέπει να φας και ποια είναι τα άλλα τρία που δεν πρέπει.

Αυτά είναι τα φαγητά που πρέπει να φας πριν βγεις για ποτό:

1. Πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά

Το γεύμα που προηγείται της κατανάλωσης αλκοόλ επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα απορροφηθεί το αλκοόλ. Όσο πιο μεγάλο είναι το γεύμα τόσο πιο αργή θα είναι η απορρόφηση και τόσο περισσότερο θα καθυστερήσει το αίσθημα της μέθης. Οι ειδικοί συνιστούν το γεύμα να περιλαμβάνει κυρίως πρωτεΐνες και λιπαρά παρά υδατάνθρακες.

2. Φρούτα και λαχανικά

Τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι βοηθούν να παραμείνει ο οργανισμός ενυδατωμένος και κατ’ επέκταση να μειωθεί η επίδραση του αλκοόλ.

3. Νερό

Ακόμη κι αν καταναλώσετε αρκετά φρούτα και λαχανικά, η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη συνδυαστικά με το αλκοόλ. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι για κάθε ποτό που πίνετε να πίνετε και ένα ποτήρι νερό. Εναλλακτικά, προσθέστε στο ποτό σας πολλά παγάκια. Ο πιο απλός «δείκτης αξιολόγησης» των επιπέδων ενυδάτωσης του οργανισμού είναι το χρώμα των ούρων. Αν έχουν πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε ο οργανισμός είναι επαρκώς ενυδατωμένος.

Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να φας αν θέλεις να περάσεις καλά:

1. Σοκολάτα, ντομάτα, μπαχαρικά

Στα άτομα με ευαίσθητο στομάχι και ιδιαίτερα σε όσους είναι επιρρεπείς στις καούρες, η σοκολάτα, η ντομάτα και τα μπαχαρικά προκαλούν συχνά κρίση, η οποία μάλιστα επιδεινώνεται από το αλκοόλ. Αντίστοιχη επίδραση έχουν επίσης τα τηγανητά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.

2. Αλμυρά φαγητά

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα κι έτσι μας αποτρέπει να πιούμε το νερό που χρειάζεται για να αντισταθμίσουμε το αλκοόλ.

3. Καφεΐνη

Η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι κακός συνδυασμός. Η καφεΐνη δίνει μια αίσθηση –ή και ψευδαίσθηση– ενεργητικότητας, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε την πραγματική επίδραση του αλκοόλ. Όταν η επίδραση της καφεΐνης εξασθενήσει, η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη (π.χ. ύπνος στο τιμόνι, πτώσεις και τραυματισμοί). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να συνδυάζετε το αλκοόλ με τα ενεργειακά ποτά, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...