Απέφυγε το πρωινό …αλκολούχο κεφάλι με 7 τρόπους!

Απέφυγε το πρωινό …αλκολούχο κεφάλι με 7 τρόπους!

Ξυπνήσατε το πρωί με …πέντε κεφάλια; Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε που είναι ο …καφές… και φυσικά αναθεματίζεται την χθεσινοβραδινή σας έξοδο, όπου ήπιατε μερικά ποτήρια παραπάνω;
Πονοκέφαλος, ζάλη, καούρες στο στομάχι είναι μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που παρουσιάζονται αν πιείτε παραπάνω από το κανονικό. Οι παρενέργειες εξαρτώνται από το είδος και την ποιότητα του ποτού και από το αν ήπιατε με άδειο στομάχι. Το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει hangover. Πρόκειται για ένα σύνδρομο με πονοκέφαλο, ζάλη, εμέτους, συχνοουρία, στεγνό στόμα και πόνο στο στομάχι. Επίσης εμφανίζεται κόπωση και αδυνατίζει το αμυντικό σύστημα. Το Hangover δεν είναι πάντα δεδομένο ότι θα το πάθει κανείς μόνο όταν πιεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Μπορεί να προκύψει και με ένα δύο ποτηράκια. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του ποτού και τη φυσική κατάσταση αυτού που πίνει.

Και τώρα τι κάνετε; Πως θα συνέλθετε αφού η μέρα τρέχει και πρέπει να συνεχίσετε;

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε καφές σκέτος ελληνικός, ούτε ένα σφηνάκι από το χθεσινοβραδινό ποτό, που έλεγαν οι παλιοί. Απλά πιείτε δύο ποτήρια νερό και πάρτε ένα παυσίπονο και φάτε ένα καλό πρωινό. Αυτές οι τρεις κινήσεις θα σας συνεφέρουν σταδιακά. Ο καφές θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί προκαλεί διούρηση και αφυδάτωση, πράγμα που επιδεινώνει τα συμπτώματα. Ο καφές δεν είναι αντίδοτο στο αλκοόλ!

Ωστόσο η «μαγική συνταγή» για να μη ξυπνήσετε με …πέντε κεφάλια είναι η πρόληψη!

1. Μη πίνετε νηστικοί ή μην πίνετε το ένα ποτό πίσω από το άλλο. Aφήστε να περάσει κάποιος χρόνος, για να μπορέσει ο οργανισμός σας να απορροφήσει σταδιακά το αλκοόλ.

2. Τα ποτά που περιέχουν χυμούς φρούτων δεν μπορούν να προφυλάξουν από ένα Hangover, αντίθετα μπορεί να κρύβουν μέσα τους την …μπόμπα!

3. Αν είναι να πάτε να τα πιέτε με τους φίλους σας, φάτε πρώτα και μετά! Προτιμήστε Ιδιαίτερα οι λιπαρές τροφές μπορούν και εμποδίζουν την απορρόφηση του αλκοόλ από το έντερο.

4. Να πίνετε άφθονο νερό, για να γλιτώσετε την αφυδάτωση που προκαλεί η κατανάλωση οινοπνεύματος.

5. Μερικοί προτείνουν μια μακαρονάδα ή σούπα μετά από ένα μεθύσι. Αυτό δεν είναι σωστό γιατί το αλκοόλ έχει ήδη απορροφηθεί, οπότε είναι πλέον αργά και επίσης θα χειροτερέψει τα πρωινά στομαχικά συμπτώματα.

6. Αποφεύγετε τα ποτά με γλυκιά γεύση, γιατί μεθούν πιο εύκολα και μην αναμειγνύετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

7. Τα παυσίπονα χάπια βοηθούν αλλά δεν πρέπει να τα παίρνει κανείς πριν κοιμηθεί, γιατί η δράση τους θα έχει τελειώσει μέχρι το πρωί. Η καλύτερη επιλογή είναι να η λήψη τους να γίνει με το πρωινό ξύπνημα. Δεν πρέπει να παίρνετε ακεταμινοφαίνη γιατί μπορεί να προκληθεί βλάβη στο ήπαρ

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.