Κοιλιακοί: Το μέγα λάθος των εκατοντάδων επαναλήψεων!

Κοιλιακοί: Το μέγα λάθος των εκατοντάδων επαναλήψεων!

Οι εκατοντάδες επαναλήψεις στις ασκήσεις κοιλιακών για πολλούς θεωρείτε ότι «καίνε» το λίπος και εμφανίζουν το 6puck! Δεν είναι λίγοι κάποιοι αθλούμενοι που …ξεχνιούνται στον πάγκο των κοιλιακών, περηφανευμένοι μετά ότι έκαναν 100 και βάλε επαναλήψεις το σετ θεωρώντας ότι έτσι θα πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και λίγο καιρό μετά διαπιστώνουν ότι η εκγύμναση με αυτό τον τρόπο είναι ένας από τους μύθους των γυμναστηρίων.

Η εκγύμναση των κοιλιακών είναι ένας συνδυασμός προπόνηση και διατροφής και ότι επαναλήψεων, όπως λανθασμένα θεωρούν πολλοί, αφού ακόμα και εάν γυμνάζεται τους κοιλιακούς σας κάθε μέρα θα δείτε ότι αν έχουν στρώμα λίπους που δεν θα φανεί η διαφορά.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η προπόνηση των κοιλιακών από μόνη της δεν αρκεί. Η διατροφή είναι ο βασικότερος παράγοντας στην εμφάνιση του 6puck., αφού η εκγύμναση των κοιλιακών βοηθάει στη βελτίωση της αντοχής και της δύναμης αυτής της κατηγορίας μυών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι καίγεται και το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή. Με τη διατροφή και με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας και με αεροβική καίμε το λίπος.

Όταν λοιπόν κάποιος κάνει υπερβολικά πολλούς κοιλιακούς, είναι πολύ πιθανό να κάνει λάθος την άσκηση, η συμβουλή είναι απλή, ρωτήστε τον γυμναστή και δουλέψτε πάνω στην τεχνική και εκτελέστε αργά τη σειρά ασκήσεων. Τότε θα δείτε ότι δεν θα μπορέσετε να φτάσετε στα τριψήφια νούμερα επαναλήψεων.

Μεγάλο ρόλο στην εξαφάνιση του λίπους γενικότερα, και σε αυτού της κοιλιάς έχει η αερόβια άσκηση. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα χρειάζεται να κάνουμε αερόβια άσκηση, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, για 30-40 λεπτά.

Ακόμα πρέπει να υπολογίσετε ότι οι κοιλιακοί είναι μυϊκή ομάδα όπως και οι υπόλοιπες. Η καθημερινή άσκηση τους είναι λάθος διότι ,όπως κάθε μυϊκή ομάδα, θέλει 48 ώρες για να αναρρώσει.

Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να αλλάζουμε τις ασκήσεις επειδή το σώμα έχει την τάση να προσαρμόζεται. Η προπόνηση με τις ίδιες ασκήσεις συνέχεια είναι μέγα λάθος για όλες τις μυϊκές ομάδες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.