Δώστε τη σωστή βοήθεια!

Δώστε τη σωστή βοήθεια!

Κάποιοι αθλούμενοι στα γυμναστήρια όταν καλούνται από συναθλητές τους να βοηθήσουν το παίρνουν αψήφιστα και συνήθως στέκονται απλά πίσω από εκείνος που κάνει την άσκηση και …κοιτούν ή κάνουν ότι βοηθούν! Αυτό είναι μέγα λάθος, αφού μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον δύσμοιρο που σας εμπιστεύεται.
Αν δεν έχετε όρεξη για βοήθεια προτιμότερο είναι να αρνηθείτε παρά να θέσετε σε κίνδυνο τραυματισμού κάποιον άλλον. Αν όμως συμφωνήσετε να βοηθήσετε τότε κάντε σωστά και δείτε πως:
Την ώρα που βοηθάμε προσπαθούμε να δώσουμε τη σιγουριά στον άλλον. Έτσι δεν πιάνουμε την μπάρα, στο πάγκο με το ένα χέρι και κοιτάμε αδιάφορα δήθεν την κυρία που γυμνάζει γλουτούς! Αν ο άλλος που κάνει πάγκο με πολλά κιλά αντιμετωπίσει πρόβλημα, πιάνοντας εσείς με το ένα χέρι και έτσι αφηρημένος όπως είσαι, μάλλον δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς και το πιθανότερο είναι να χαλάσεις την ισορροπία της μπάρας.

Ο άλλος, θα διαπιστώσει τότε ότι εσύ δεν μπορείς, και θα συμβούν δύο πράγματα: Η θα πέσει η μπάρα με αποτέλεσμα τραυματισμό ή ο άλλος θα καταβάλλει υπερπροσπάθεια να σωθεί και θα πάθει καμιά θλάση.

Επειδή τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στον πάγκο, καλό είναι να έχετε και τα δύο χέρια στη μπάρα και χωρίς να την ακουμπάτε να ακολουθείτε τις επαναλήψεις. Το βλέμμα σας να είναι στραμμένο πάντα στον συναθλητή σας, ώστε να διαπιστώσετε αν μπορεί ή όχι να βγάλει τις επαναλήψεις. Καλό θα είναι να τον ενθαρρύνεται να φτάσει τον στόχο του.
Άλλη επικίνδυνη κατάσταση είναι στον επικλινή πάγκο, στην άσκηση για στήθος με αλτήρες. Θα μας πείτε αφήνει ο άλλος τους αλτήρες και πέφτουν. Ναι βέβαια, μπορεί να μην τραυματιστεί αυτός, αλλά εσείς από τα βάρη που ίσως πέσουν στο πόδι σας! Επομένως και σε αυτή την περίπτωση θέλει προσοχή και συγκέντρωση.

Σε γενικές γραμμές όταν καλούμαστε να βοηθήσουμε θα πρέπει να το πράττουμε σωστά και αν δεν ξέρουμε το πώς ή δεν έχουμε όρεξη ας αρνηθούμε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: