Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στους κοιλιακούς

Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στους κοιλιακούς

Προπονείσαι αλλά οι κοιλιακοί σου δεν σου κάνουν τη χάρη να εμφανιστούν, ολόκληροι! Το σίγουρο είναι ότι κάποιο λάθος κάνεις στην προπόνηση και ασχέτως αν φροντίζεις τη διατροφή σου, οι κοιλιακοί σου δεν είναι και οι πιο εντυπωσιακοί.
Επομένως κάποιο λάθος κάνεις στην προπόνηση των κοιλιακών και αν η διατροφή σου είναι σωστή τότε πρόσεξε τις λεπτομέρειες:
Αρχικά ξέφυγε από τον μύθο που λέει ότι οι κοιλιακοί χοντραίνουν με τα βάρη! Αν δεν βλέπεις αποτέλεσμα, βάλε βάρος.

- Αγνοείς τις ισομετρικές ασκήσεις
Είτε στο γυμναστήριο, είτε στο γραφείο, είτε ακόμα στο αυτοκίνητο σας. Φροντίστε να κάνετε την ανάλογη κάμψη κοιλιακών και μείνετε εκεί για 10 δευτερόλεπτα το πολύ και στη συνέχεια χαλαρώστε για 6-10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10-20 σετ. Αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε στο γυμναστήριο είτε ακόμα και στο γραφείο!

- Αλλάξτε ασκήσεις.
Υπάρχουν δεκάδες ασκήσεις κοιλιακών και εσείς έχετε κολλήσει στα …ροκανίσματα! Αλλάξτε! Το να κάνετε συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις χωρίς να αλλάζετε τον αριθμό των επαναλήψεων ή το βάρος, είναι ένα μεγάλο λάθος. Το σώμα προσαρμόζεται και συνηθίζει σε συγκεκριμένες ασκήσεις πολύ γρήγορα.

- Λανθασμένες αναπνοές
Ισχύει για όλες τις ασκήσεις, αλλά ειδικά στους κοιλιακούς έχει μεγαλύτερη σημασία η αναπνοή. Όταν κάνετε ροκανίσματα για παράδειγμα εκπνεύστε καθώς φτάνετε στην τελική θέση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά στην καλύτερη σύσπαση των κοιλιακών σας. Κρατώντας τη θέση για 1-2 δευτερόλεπτα, θα μεγιστοποιήσετε τη συμμετοχή των μυϊκών ινών. Η αναπνοή είναι σημαντική επειδή το στομάχι μας βρίσκεται πίσω από το κοιλιακό τοίχωμα. Η ακατάλληλη αναπνοή σπρώχνει το στομάχι προς τα έξω, αναγκάζοντας το κοιλιακό τοίχωμα να προεξέχει -ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλετε να κάνετε για κάνετε μια επιτυχημένη άσκηση κοιλιακών.

- Γυμνάστε τους κοιλιακούς στο τέλος της προπόνησης
Όλοι οι κοιλιακοί μύες, δουλεύουν από κοινού για τη σταθεροποίηση του πυρήνα, ο οποίος σας επιτρέπει να προσκομίσετε μεγαλύτερη δύναμη. Προπονώντας τους κοιλιακούς σας πρώτα, τους κουράζετε με αποτέλεσμα να μειώνεται η σταθερότητα του πυρήνα και αποδυναμώνεται η βάση σας, καθώς και η ικανότητα σας να παράγετε δύναμη.

- Λάθος στάση και κίνηση
Η λανθασμένη στάση και κίνηση μπορεί να κάνει την άσκηση αναποτελεσματική. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στις ασκήσεις κοιλιακών είναι: το τράβηγμα του αυχένα (το οποίο επιτρέπει στους κοιλιακούς να χαλαρώνουν), η χρήση ορμής και όχι μυϊκής δύναμης, η λάθος κίνηση των γλουτών. Θα πρέπει να ελέγχετε εσείς τα κοιλιακά τοιχώματα για να έχετε πραγματικό όφελος. Δεν είστε σίγουροι για το πώς πρέπει να κάνετε την άσκηση; Ρωτήστε κάποιον γυμναστή και στη συνέχεια δείτε αν την κάνετε καλά, ξαπλώνοντας δίπλα σε έναν καθρέπτη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα