Οι τσαπατσούληδες των γυμναστηρίων

Οι τσαπατσούληδες των γυμναστηρίων

Στα περισσότερα γυμναστήρια, οι περισσότεροι κάνουν …διπλές προπονήσεις! Μια να βγάζουν τα βάρη και μια να βάζουν αυτά που θέλουν για το δικό τους πρόγραμμα!!!
Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν μια άσκηση, πάγκο ας πούμε και αφήνουν μετά τα βάρη πάνω στην μπάρα! Και άντε να πας εσύ και να ξεφορτώσεις τα κιλά για να βάλεις αυτά που θέλεις, αν είναι μια από τις γυναίκες που γυμνάζονται τι κάνει η καημένη; Ειδικά αν ο προηγούμενος τσαπατσούλης τύπος έχει βάλει 80 κιλά στο πάγκο ή στη πρέσα 200!!!
Η ευγένεια περιττεύει δυστυχώς για πολλούς στα γυμναστήρια της χώρας, τόσο που μερικοί δεν είναι μόνο τσαπατσούληδες αλλά είναι και αναίσθητοι. Και γιατί το λέμε αυτό; Πολύ απλά, αφού έχει παρατηρηθεί με αλτήρες το εξής φαινόμενο. Να παίρνει κάποιος τους αλτήρες, να τους πηγαίνει σε άλλη αίθουσα του γυμναστηρίου, για να κάνει κάποια κυκλική προφανώς και μετά να τους αφήνει εκεί… και άντε εσύ μετά να ψάχνεις που είναι τα 12άρια και ειδικά αν το γυμναστήριο είναι μεγάλο… τότε δεν τα ψάχνεις.

Συνήθως την βαριά δουλειά φορτώνονται οι γυμναστές ή οι γυμναστηριούχοι που τρέχουν πίσω από τους τσαπατσούληδες να συμμαζεύουν τα βάρη! Αλλά πόσες φορές την ημέρα θα το κάνουν αυτό; Μια ή δύο ή τρείς; Αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ψάχνουν αλτηράκια ή να ξεφορτώνουν μπάρες!

Ο μεγάλος χαμός γίνεται συνήθως στους αλτήρες, αφού πολλοί δεν κάνουν καν τον κόπο να αφήσουν τους αλτήρες από εκεί που τους πήραν. Έτσι τους παρατάνε στο πάτωμα και στο τέλος γίνεται ένας μικρός χαμός με τους αλτήρες να βρίσκονται οι περισσότεροι, ανάκατοι στο πάτωμα.
Άλλο κουφό που έχουμε δει σε γυμναστήριο είναι δύο 10άρια και ένα 5άρι βάρη να έχουν χρησιμοποιηθεί για να σηκώσουν από τη μια πλευρά, την ανάποδη, τον πάγκο! Ο έξυπνος μετά που τελείωσε την άσκηση (ουδείς κατάλαβε για ποιο λόγο το έκανε) τας παράτησε εκεί λες και ο επόμενος που θα χρησιμοποιούσε τον πάγκο θα έκανε την ίδια άσκηση με αυτόν!

Καλό θα είναι λοιπόν, όλοι εμείς που προπονούμαστε στα γυμναστήρια να σκεφτόμαστε και τους άλλους. Το γυμναστήριο είναι για όλο τον κόσμο και όλοι πληρώνουν τα ίδια. Επομένως δεν φταίει ο επόμενος να μαζεύει του προηγούμενου!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.