Θα άντεχες να κάνεις το γυμνό μοντέλο σε σχολή καλών τεχνών;

Θα άντεχες να κάνεις το γυμνό μοντέλο σε σχολή καλών τεχνών;

Στις σχολές καλών τεχνών ένα από τα μαθήματα είναι και το ανθρώπινο σώμα, αντρικό ή γυναικείο, ώστε να μπορέσουν οι σπουδαστές να τα απεικονίζουν στο χαρτί ή σε όποιο άλλο είδος ζωγραφικής διδάσκονται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα κάνετε το καλύτερο κυριακάτικο πρωινό

Φυσικά σε αυτά τα μαθήματα οι σχολές χρησιμοποιούν μοντέλα που στέκονται ολόγυμνα σε διάφορες στάσεις για να τα ζωγραφίσουν.

Κάποτε που δεν υπήρχαν φωτογραφίες οι ευγενείς προσλάμβαναν ζωγράφους για να τους αποθανατίσουν με τ ο πινέλο τους και φυσικά στεκόταν υπομονετικά για ώρες! Σήμερα αυτό γίνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες της τέχνης και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τις ανάγκες των σπουδαστών κάποιας σχολής καλών τεχνών.

Αν σου φαντάζει εύκολη υπόθεση θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι. Ο λόγος είναι απλός: Θα πρέπει να μένεις ακίνητος για ώρες ώστε να μπορέσουν να σε ζωγραφίζουν οι σπουδαστές και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, όσο γυμνασμένος και αν είσαι, αφού η ακινησία δεν είναι και το καλύτερο για τους μυς.

Μην ανησυχείς υπάρχουν και διαλλείματα, όμως δεν παύει να είναι κουραστικό.

Όσο για το γυμνό, δεν έγινε και κάτι. Θα σε βλέπουν ολόγυμνο καμιά δεκαριά άνθρωποι, τουλάχιστον, γυναίκες και άντρες.

Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από μια γυμνή φωτογράφιση. Η φωτογράφιση διαρκεί πολύ λιγότερο χρόνο από την δημιουργία ενός ζωγραφικού πίνακα!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...