Η εξωτερική εικόνα ενός προσωπικού προπονητή!

 Η εξωτερική εικόνα ενός προσωπικού προπονητή!

Από τον Τάσο Δημητριάδη
Προσωπικός προπονητής –Αθλητικός διατροφολόγος

Προσωπικός προπονητής! Ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερο επειδή δεν φτάνει μόνο να είναι κάποιος πτυχιούχος ΤΕΦΦΑ ή κάποιας άλλης σχολής. Η προσωπική προπόνηση είναι κάτι που πολλοί το προτιμούν για διάφορους λόγους κυρίως για να είναι βέβαιοι ότι θα πετύχουν τους στόχους τους ή ακόμα επειδή θεωρούν ότι θα τεμπελιάσουν μόνοι τους μέσα σε ένα γυμναστήριο.

Το προφίλ ενός καλού προσωπικού προπονητή ανέπτυξε ο Τάσος Δημητριάδης, προσωπικός προπονητής και αθλητικός διατροφολόγος στο 4ο Συνέδριο Fitness που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άρχισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προπονητές «κυκλοφορούν» σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη… Φυσιολογικοί.. Γραφικοί.. Φωνακλάδες… Γυναίκες και άνδρες «

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σωματικό καλούπι στο οποίο να μπορείς να εντάξεις το σύνολο των ανθρώπων που ασκούν αυτό το επάγγελμα. Στην χώρα μας, όπως άλλωστε και στα περισσότερα ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου η διαρκώς εντεινόμενη ανάγκη του πληθυσμού για καλή φυσική κατάσταση και ωραίο σώμα έχει αυξήσει την ζήτηση για το personal training και το έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές….

Η τρέχουσα τάση στο εξωτερικό, που ήδη έχει κατακτήσει και την ελληνική αγορά, θέλει προσωπικούς προπονητές με εκτεταμένο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν μπάτσελορς και μάστερς ή έχουν εκπονήσει ακόμη και το διδακτορικό τους.

Ποια είναι τα επαγγελματικά προσόντα ενός καλού προσωπικού προπονητή

Γνώση: Η γνώση αυτή πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από διαρκές ενδιαφέρον για την ανανέωση της και από ανεξάντλητο ενθουσιασμό για τον εμπλουτισμό της.

Διάθεση διάχυσης της γνώσης: Ο καλός προσωπικός προπονητής δεν απειλείται αν μοιραστεί τις γνώσεις του με τον πελάτη που προπονεί αλλά και με οποιονδήποτε του ζητήσει πληροφορίες για την δουλειά του

Καλή επικοινωνία: Η ύπαρξη επικοινωνιακού ταλέντου και ο καλός χειρισμός του προφορικού λόγου θεωρούνται απαραίτητα

Προσωπικότητα ικανή να δώσει κίνητρα βελτίωσης στον πελάτη: Είναι απαραίτητη μια δυναμική προσωπικότητα που μπορεί να απαιτήσει να οδηγήσει να κινητοποιήσει ή ακόμη και να ενθουσιάσει τον πελάτη βοηθώντας τον να φτάσει σε τέτοια επίπεδα βελτίωσης που ξεπερνούν και τις ίδιες τις προσδοκίες του.

Εάν φροντίζετε να δίνετε στον πελάτη σας ολοένα και περισσότερα κίνητρα βελτίωσης, θα τον κρατήσετε ευχαριστημένο και ο ευχαριστημένος πελάτης που διαθέτει κίνητρα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προπόνηση.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.