Δύο σούπερ εξορμήσεις ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης

Δύο σούπερ εξορμήσεις ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης

Εξορμήσεις που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, αλλά και active δραστηριότητες μπορεί να απολαύσει κάποιος σε δύο διαδρομές, ανατολικά ή δυτικά της Θεσσαλονίκης. Αρκεί να επιλέξει και να ξεκινήσει πρωί για να έχει όλη τη μέρα μπροστά του.

Οι δύο προτάσεις είναι οι εξής:

1. Ανατολικά: Χαλκιδική σε βουνό και θάλασσα

Αν ξεκινήσεις από τις 8 ή 9 το πρωί μπορείς να απολαύσεις μια τέλεια εκδρομή που συνδυάζει και θάλασσα, που ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά και βουνό στην απίθανη και άγνωστη για πολλούς ορεινή Χαλκιδική. Είτε οι διαδρομές γίνουμε με μοτοσικλέτα ή με αυτοκίνητο είναι το ίδιο όμορφες, αν και με μοτοσικλέτα γίνονται πιο συναρπαστικές και γρήγορες.

Πρώτος σταθμός για μπάνιο στο πρώτο πόδι, όχι πολύ μέσα, στην Άθυτο ή στην Ποτίδαια. Ο χρόνος είναι περίπου ο ίδιος και οι θάλασσα πολύ καλή. Εκεί μπορείς να ασχοληθείς, εκτός από το κολύμπι και με διάφορα σπορ της παραλίας. Καφές, παιχνίδια, βουτιές και το μεσημέρι έφτασε! Την ώρα που πιάνει η κάψα, δηλαδή κατά τη μια μπορείς να αναχωρήσεις για τα ορεινά.

Από τον κόμβο Μουδανιών στρίβεις δεξιά και μετά τον Άγιο Μάμα είναι η διασταύρωση που οδηγεί στα ορεινά της Χαλκιδικής. Η Αρναία ή ο Ταξιάρχης είναι δύο απίθανα μέρη για αυτή την εποχή και την ώρα. Σκέψου ότι το μεσημέρι ενώ οι άλλοι θα καίγονται στη παραλία εσύ θα δροσίζεσαι στο βουνό.

Σε 45 λεπτά το πολύ θα βρίσκεσαι σε ένα από τα δύο μέρη, ακριβώς στην ώρα του φαγητού.

Η πεζοπορία για χώνεψη είναι ότι το καλύτερο. Λίγο πιο πάνω, τόσο από την Αρναία, όσο και από τον Ταξιάρχη, υπάρχουν περιπατητικές διαδρομές που είναι ότι πρέπει.

Κατά τις 4 ή 5 το απόγευμα μπορείς να ξεκινήσεις την πεζοπορία μέχρι το σούρουπο. Τα δάση του Χολωμόντα είναι ότι το καλύτερο.

Η επιστροφή για Θεσσαλονίκη είναι εύκολη και χωρίς το μποτιλιάρισμα της κλασσικής διαδρομής από τα Μουδανιά.

2. Δυτικά: Λιτόχωρο - Όλυμπος

Το Λιτόχωρο είναι μια περιοχή που συνδυάζει τα πάντα. Θάλασσα και βουνό, το καλύτερο της Ελλάδα, τον Όλυμπο.

Αν η αναχώρηση γίνει κατά τις 9 το πρωί η βουτιά στο Λιτόχωρο θα γίνει περίπου κατά τις 10 το πολύ. Μια παραλία που συνδυάζει δράσεις αλλά και πολύ καλό νερό.

Κατά το μεσημέρι, την ώρα που πιάνει η κάψα η ανηφοριά στο δροσερό Λιτόχωρο είναι το πολύ 10 λεπτά με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα.

Οι ταβέρνες στο χωριό είναι φανταστικές και η δροσιά δεδομένη.

Η απογευματινή εξόρμηση απέχει μόλις μερικά λεπτά με το αυτοκίνητο στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι. Από εκεί υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν σε καταπληκτικές τοποθεσίες μέσα στα δάση του Ολύμπου.

Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη κατά το σούρουπο είναι πολύ πιο άνετη από αυτή της Χαλκιδικής, λόγω του αυτοκινητόδρομου!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.