3 επώνυμοι εξηγούν γιατί η Θεσσαλονίκη είναι … «ερωτική»!

3 επώνυμοι εξηγούν γιατί η Θεσσαλονίκη είναι … «ερωτική»!

Μία από τις 10 καλύτερες εναλλακτικές και σύντομες αποδράσεις σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είναι η Θεσσαλονίκη. Έτσι το Activeman ρώτησε τρεις επώνυμους να αιτιολογήσουν την απόφαση αυτή των βρετανών αναγνωστών, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη φήμη της ερωτικής πόλης, ενώ οι αναγνώστες του Guardian αναφέρθηκαν τόσο στη παραλία, τον Λευκό Πύργο και την …νυχτερινή διασκέδαση!

Οι βρετανοί αναγνώστε που έβαλαν τη Θεσσαλονίκη στη λίστα των προορισμών τους για μια εναλλακτική σύντομη απόδραση, αναφέρθηκαν στον Λευκό Πύργο που τον χαρακτήρισαν εντυπωσιακό ενώ δεν γίνεται να παράλειψαν τη νυχτερινή ζωή της πόλης. την παραλία και ειδικά τα βράδια ενώ τόνισαν ότι είναι το μέρος που δημιουργήθηκε το Μπουγατσάν!!!

Στην εν λόγω λίστα υπάρχουν ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Μπολόνια, η Γρανάδα και η Βασιλεία. Για την Θεσσαλονίκη, οι αναγνώστες του Guardian αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το ορόσημο της πόλης είναι ο Λευκός Πύργος, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά μπαρ, καφετέριες και νυχτερινή ζωή. Επίσης εκεί «γεννήθηκε» η μπουγάτσα, μια διασταύρωση ανάμεσα σε κρουασάν και πίτα με κρέμα, όπως σημειώνεται στο άρθρο.

Αλλά γιατί η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε ως εναλλακτικός προορισμός, δεδομένης και της φήμης της πόλης ως «ερωτικής»

Δείτε τι λένε τρεις επώνυμοι:

Αργύρης Ναστόπουλος:

«Η Θεσσαλονίκη είναι πράγματι όμορφη, ρομαντική, ίσως λίγο θλιμμένη και με πολύ ζωή λόγω των πανεπιστημίων. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί τη «Νύφη του Θερμαϊκου», αφού με μοναδικό τρόπο συνδυάζει και συγκεντρώνει τον πιο πολυποίκιλο πληθυσμό, τόσο πολιτισμικά όσο και μουσικά».
»Ήταν και είναι η Νέα Υόρκη των Βαλκανίων !!»
»Όχι η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πιο ερωτική πόλη! Οι κάτοικοί της είναι ίσως οι πιο ρομαντικοί και ζεστοί άνθρωποι ... Έλληνες που ντύνουν με την αγάπη τους τον επισκέπτη κι αυτός με την σειρά του ερωτεύεται αυτήν την πόλη και τον «αέρα» που αυτή αποπνέει... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!»

Ηρακλής Κόζας:

«Υπάρχει μια θετική αύρα στους Θεσσαλονικείς, ένα ατόφιο και γνήσιο στοιχειό που σε φέρνει κοντά τους, αυτό το ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά!
»Εκτός των άλλων, όλο αυτό το τοπίο που ξεκάνει από τα κάστρα και καταλήγει στην θάλασσα και την φωτισμένη παράλια οπού κυριαρχεί ο Λευκός Πύργος είναι κάτι μοναδικό.
»Τελικά όμως, αυτό που μένει είναι η κουλτούρα και η απλότητα που συναντάς σε κάθε σου βήμα, σε κάνει να νιώσεις κατευθείαν σαν να είσαι στο σπίτι σου»

Κώστας Κεσούδης:

«Γιατί οπού και να πας είναι όμορφα κάθε γωνία έχει τη χάρη της η νύχτα στη Θεσσαλονίκη κρύβει πάντα εκπλήξεις και πάντα καταλήγεις να είσαι μια μεγάλη παρέα οπού κ να πας. Εκπληκτικά ταβερνάκια με θέα τον Θερμαϊκό που περιγράφουν το «ερωτικό» σκηνικό και τους ανθρώπους του!»

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως ο τρόπος που κοιμάσαι …προδίδει τα αισθήματα σου για εκείνη!
Γνωρίζατε ότι η στάση του ύπνου σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; Σε αξιοσημείωτη έρευνα που διενήργησε η Mattress Advisor, ένα online γκρουπ που αξιολογεί στρώματα