10 tips για να «επιβιώσεις» σε μια low cost αεροπορική εταιρία

10 tips για να «επιβιώσεις» σε μια low cost αεροπορική εταιρία

Με 20 ευρώ πας αεροπορικώς Αθήνα και μπορεί να επιστρέφεις κιόλας!!! Όλες οι τιμές είναι ανοιχτές στις εταιρίες χαμηλού κόστους, απλά πρέπει να έχεις το νου σου για τις προσφορές και φυσικά για τα …ψιλά γράμματα που κρύβουν χρεώσεις, οι οποίες στο σύνολο μπορεί να φτάνουν μέχρι και το εισιτήριο εταιρίας που δεν είναι χαμηλού κόστους.

Το 20άρικο ή το 30άρικο μπορεί να φαίνεται ένα μικρό ποσό και ελκυστικό. Το να ταξιδέψεις παράδειγμα για Λονδίνο με 35 ευρώ πάνε …έλα είναι μεγάλο δέλεαρ. Τι γίνεται όμως από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο αεροδρόμιο και φυσικά κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Εκεί είναι που θέλει προσοχή, γιατί όλα χρεώνονται και με το παραπάνω, από τα μερικά γραμμάτια περισσότερο των αποσκευών μέχρι το νερό που θα ζητήσεις!

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προσέξεις γιατί το σύνολο των δεκάδων εξτρά χρεώσεων που μπορεί αν υπάρξουν σε μια εταιρία χαμηλού κόστους είναι πολύ πιθανόν να φτάνει ή ακόμα να ξεπερνά το κόστος εισιτηρίου συμβατικής εταιρίας.

Να λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξεις:

1. Ψάξε τα extra

Ενημερώσου για τις εξτρά χρεώσεις πριν κλείσεις το εισιτήριο. Ο τιμοκατάλογος υπάρχει στα site των εταιριών.

2. Ψάξε τον … «περιορισμένο αριθμό»

Στη διαφήμιση που θα ακούσεις ή θα διαβάσεις παρατήρησε τη διάρκεια της προσφοράς. Αν λέει το γνωστό: «για περιορισμένο αριθμό…» τότε το πιθανότερο είναι να βρεθείς στο αεροδρόμιο και να πληρώνεις διαφορά!

3. Προσοχή στην ανταπόκριση

Αν κάνεις ταξίδι με ανταπόκριση σε άλλο αεροδρόμιο, με άλλη συμβατική εταιρία, φρόντισε οι πτήσεις να έχουν διαφορά τουλάχιστον μίας ώρας. Από τη στιγμή που δεν έκλεισες ανταπόκριση με την ίδια εταιρία να είσαι βέβαιος ότι αν γίνει κάποια καθυστέρηση τότε η άλλη εταιρία δεν θα σε περιμένει και ούτε θα σε αποζημιώσει.

4. Και το …γραμμάριο μετράει

Στις πτήσεις χαμηλού κόστους, όπως είναι γνωστό, η μεταφορά αποσκευών δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου. Μπορείς να πάρεις στην καμπίνα μία χειραποσκευή συνήθως όχι βαρύτερη από 10 κιλά και μεγέθους 55x40x20.

5. Πρόσεχε το …κουτί

Οι περισσότερες εταιρίες χαμηλού κόστους έχουν στήσει ένα μεταλλικό κουτί πριν το τσεκ ιν μέσα στο οποίο αν η χειραποσκευή δεν χωράει άνετα θα σας υποχρεώσουν να την μεταφέρετε ως κανονική βαλίτσα με έξτρα χρεώσεις.

6. Πλήρωσε τα περισσευούμενα κιλά on line

Είναι οικονομικότερο να πληρώσεις για τις αποσκευές σου online, κατά την κράτηση του εισιτηρίου, από ότι στο αεροδρόμιο.

7. Κάνε λίστα

Πριν «πετάξεις» κάνε λίστα με τα όσα θα πάρεις μαζί σου. Δεν φορτώνεις με περιττά και άχρηστα για το ταξίδι πράγματα που θα ανεβάσουν υπερβολικά το βάρος. Αφαίρεσε και περιόρισε όσο γίνεται την τελική λίστα.

8. Τα καλλυντικά σε μικρά μπουκάλια

Μπορείς να πάρει μαζί σου το after save σου, όμως η συσκευασία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 ml. Στο αεροδρόμιο οι υπάλληλοι θα σου δώσουν ειδικές πλαστικές σακούλες για να βάλεις τα μπουκάλια και η μέγιστη αναλογία υγρών ανά επιβάτη είναι το 1λίτρο. Στα υγρά συγκαταλέγονται και οι κρέμες, ο αφρός ξυρίσματος, τα αποσμητικά σπρέυ, τα τζελ και όλα τα μείγματα παρόμοιας υφής.

9. Πάρε …δελτίο καιρού

Επειδή όλα κοστίζουν σε μια αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, ενημερώσου για τον καιρό που έχει στον τελικό προορισμό σου και ντύσου ή πάρε μαζί σου τα κατάλληλα ρούχα. Αν για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη έχει ζέστη και ο προορισμό σου είναι η Φρανκφούρτη, πάρε στο χέρι το μπουφάν και το πουλόβερ και πάνε στο αεροδρόμιο φορώντας ένα κοντομάνικο ή μια ελαφριά μπλούζα.

10. Φάε και πιες από πριν

Νερό και φαγητό χρεώνονται εξτρά. Οι εταιρίες αυτές χρεώνουν τα πάντα ακόμα και αν ζητήσεις ένα ποτήρι νερό ενώ …πνίγεσαι. Ανάλογα με το ταξίδι σου φρόντισε να πιείς νερό ή να φας πριν πας στο αεροδρόμιο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το