Η πιο power άσκηση για πλάγιους!

Η πιο power άσκηση για πλάγιους!

Είναι παλιά άσκηση, αλλά πλέον χρησιμοποιείται ευρέως στο crossfit, όμως δεν παύει να είναι η πιο δυνατή άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς και όχι μόνο, αφού ουσιαστικά γυμνάζει όλο το μυϊκό σύστημα της κοιλιάς μας.

Η διαδικασία είναι απλή. Αρπάζεις το μονόζυγο και φέρνεις τα πόδια να φτάσουν μέχρι το ύψος του κεφαλιού σου, ελαφρά λυγισμένα. Έπειτα κάνεις κινήσεις, μια προς τον αριστερό σου ώμο, επανέρχεσαι στην πρώτη θέση και επαναλαμβάνεις τη κίνηση προς τον δεξί ώμο.

Προσοχή όμως ο κορμός σου θα πρέπει να μείνει ακίνητος όσο αυτό είναι δυνατόν. Να μην κάνεις ταλαντώσεις!

Μην παραξενευτείς αν δεν κάνεις πολλές επαναλήψεις. Η άσκηση είναι δύσκολη και οι επαναλήψεις λίγες. Ωστόσο είναι πολύ δυνατές και χρήσιμες!

Κάνε την άσκηση σε τρία σετ, όπου σε καθένα θα δώσεις το μέγιστο των επαναλήψεων. Αν για παράδειγμα φτάσεις τις οκτώ ή τις 10 επαναλήψεις στο πρώτο, στο δεύτερο πιθανόν να φτάσεις μέχρι τις επτά και στο τρίτο ούτε μέχρι τις πέντε. Άφησε διάλλειμα 30΄΄ ανάμεσα στα σετ!

Είναι μια άσκηση που πραγματικά θα «κάψει» τους κοιλιακούς σου!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας