Χτίσε δυνατές γάμπες χωρίς παπούτσια!

Χτίσε δυνατές γάμπες χωρίς παπούτσια!

Οι γάμπες είναι ένα τμήμα του ποδιού που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ έχει και μια ποικιλία ασκήσεων. Για πολλούς η εξάσκηση είναι βαρετή από συνήθως έρχεται τελευταία την ημέρα που το πρόγραμμα έχει πόδια! Γιατί όμως είναι καλύτερο να κάνεις αυτή την άσκηση χωρίς παπούτσια;

Τις γάμπες λοιπόν τις χρησιμοποιούμε συνεχώς στη καθημερινότητα μας και θα αναρωτηθείς γιατί να τις γυμνάζουμε και μάλιστα εξιδανικευμένα. Η απάντηση είναι απλή, το πρόβλημα με τις γάμπες είναι ότι χρησιμοποιούνται καθημερινά, ανά πάσα στιγμή αλλά όχι σε όλο το εύρος κίνησης των μυών.

Έτσι στερούνται την ευελιξία που χρειάζονται για να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και έτσι δυναμώνουν μόνο σε ένα μικρό τμήμα του συνόλου των μυών. Είναι δηλαδή σα να γύμναζες οποιοδήποτε μυ χωρίς να φτάσεις στο μεγαλύτερο εύρος του. Για να χτίσεις τους μύες, είναι σημαντικό να τον δουλεύεις σε πλήρες εύρος κίνησης τεντώνοντας εντελώς και στηρίζοντας πάνω στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας.

Και εδώ λοιπόν μπαίνουν τα παπούτσια που αποτελούν εμπόδιο στην πλήρη ανάπτυξη του εύρους εκγύμνασης. Δοκίμασε λοιπόν, αν όχι σε όλες τις ασκήσεις ή σε όλες τις μέρες να βγάλεις τα παπούτσια σου. Με τις κάλτσες εκτέλεσε τις ασκήσεις στα μηχανήματα, ή στο στεπ (ελεύθερες) και αμέσως θα καταλάβεις ότι δουλεύεις τις γάμπες στο πλήρες εύρος των μυών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα