Αυτή είναι η πιο …καυστική άσκηση κοιλιακών!

Αυτή είναι η πιο …καυστική άσκηση κοιλιακών!

Είναι από τις πλέον αποτελεσματικές ασκήσεις κοιλιακών που πολλοί την αποφεύγουν, ίσως για την μεγάλη δυσκολία της. Η κωπηλατική, δεν γίνεται μόνο σε μηχάνημα, αλλά και ελεύθερα, στον πάγκο και αποτελεί μια από τις πιο δυνατές ασκήσεις κοιλιακών, που καίνε πιο αποτελεσματικά το λίπος.

Για να την κάνεις σωστά κάθισε την άκρη του πάγκου και κρατήσου από τις άκρες με τα χέρια ενωμένα στους γλουτούς σου. Τέντωσε τα πόδια σου, κολλημένα, και μετά προσπάθησε να φέρεις τα γόνατα σου στο στήθος. Επανέλαβε όσες φορές μπορείς, το πολύ μέχρι 20 και κάνε τρία σετ.

Αυτή την άσκηση μπορείς να την κάνεις και «στατική» χωρίς δηλαδή να φέρεις τα γόνατα στο στήθος. Κράτησε τα πόδια σου ενωμένα να αιωρούνται για 60΄΄ και επανέλαβε τρεις φορές.

Μία άλλη εναλλακτική, ακόμα πιο δύσκολη είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα σε ένα στρώμα και να προσπαθήσεις να κάνεις την κίνηση του κωπηλάτη. Τα χέρια σου να ακουμπάνε με ανοιχτές τις παλάμες στο πάτωμα και κολλημένα στο σώμα. Από την θέση ανάσκελα φέρε κορμό και πόδια προς το στήθος. Κουλουριάσου δηλαδή!

Η κωπηλατική απαιτεί σταθεροποιητική παρέμβαση των κοιλιακών και τους γυμνάζουν με μεγάλη ένταση.

Αν θέλεις πρόσθεσε μικρά βαράκια και τα πόδια. Όσο περισσότερο κατακτάτε την άσκηση μπορείτε να αυξάνεις τα βάρη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι οδηγεί πραγματικά στο να επιλέξεις ή να σε επιλέξει το ταίρι σου!
Αντίθετα από ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε, η ασφάλεια και όχι η… καψούρα μάς οδηγεί στο να επιλέξουμε το ταίρι μας. Κι αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά συνέβαινε ανέκαθεν, λένε οι ειδικοί.