Γνωρίστε την ...αιώρηση!

Γνωρίστε την ...αιώρηση!

Πρόγραμμα - παρουσίαση: Νίκος Τσικαλάκης Personal trainer (Πάτρα)

Η φωτογράφιση έγινε στο PERSONAL TRAINER NIKOS  STUDIO

Το kettlebell είναι μια ρώσικη ανακάλυψη που επανήλθε στη σύγχρονη προπόνηση. Είναι μπάλες από χυτοσίδηρο και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των βαλλιστικών ασκήσεων που συνδυάζουν καρδιαγγειακό, τη δύναμη και την ευελιξία. Αντίθετα από τους παραδοσιακούς αλτήρες , το κέντρο βάρους του kettlebell επεκτείνεται πέρα από το χέρι που διευκολύνει τις ταλαντώσεις.

Η άσκηση αυτή είναι ουσιαστικά μία αιώρηση των δύο kettlebell, αλλά μη νομίζεται ότι είναι εύκολη!

Αρχίστε με λίγα κιλά για να μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τις μπάλες από χυτοσίδηρο! Έξι ή οκτώ κιλά θα ήταν αρκετά ακόμα και για τον πιο γυμνασμένο. Με την πρόοδο ανεβάστε κιλά 10 – 12 ή πάνω από 16.

Μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα κάνοντας επαναλήψεις επί 1 λεπτό με διάλλειμα 30΄΄ ή 12 με 15 επαναλήψεις. Αν θέλετε να ασκηθείτε στη φυσική κατάσταση οι επαναλήψεις είναι 12 με 15 και με λίγα κιλά. Αν πάλι θέλετε δύναμη, τότε αυξήστε τα κιλά και περιορίστε τις επαναλήψεις από 6 έως 8.

Η ΑΣΚΗΣΗ

Κατά την αιώρηση προσέχουμε τη γωνία των ποδιών και της μέσης, παρακολουθήστε με προσοχή το βίντεο για να μη κάνετε λάθος στη κίνηση. Ακόμα τα kettlebell δεν πρέπει να αιωρούνται μέσα από τις παλάμες μας! Το τελικό ανέβασμα είναι μέχρι το ύψος των όμων.« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.