Κάψου με ...εκρηκτικά Kettlebell

Κάψου με ...εκρηκτικά Kettlebell

Πρόγραμμα - παρουσίαση: Νίκος Τσικαλάκης Personal trainer (Πάτρα)

Η φωτογράφιση έγινε στο PERSONAL TRAINER NIKOS  STUDIO

 

Η άσκηση αυτή απαιτεί έκρηξη και έχει να κάνει τόσο με την εκγύμναση της πλάτης, των χεριών, των ώμων και των ποδιών. Όπως και στις άλλες ασκήσεις τα kettlebell, δεν αιωρούνται αλλά μένουν σταθερά.Το kettlebell είναι μια ρώσικη ανακάλυψη που επανήλθε στη σύγχρονη προπόνηση. Είναι μπάλες από χυτοσίδηρο και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των βαλλιστικών ασκήσεων που συνδυάζουν καρδιαγγειακό, τη δύναμη και την ευελιξία. Αντίθετα από τους παραδοσιακούς αλτήρες , το κέντρο βάρους του kettlebell επεκτείνεται πέρα από το χέρι που διευκολύνει τις ταλαντώσεις.

Αρχίστε με λίγα κιλά για να μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τις μπάλες από χυτοσίδηρο! Έξι ή οκτώ κιλά θα ήταν αρκετά ακόμα και για τον πιο γυμνασμένο. Με την πρόοδο ανεβάστε κιλά 10 – 12 ή πάνω από 16.

Μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα κάνοντας επαναλήψεις επί 1 λεπτό με διάλλειμα 30΄΄ ή 12 με 15 επαναλήψεις. Αν θέλετε να ασκηθείτε στη φυσική κατάσταση οι επαναλήψεις είναι 12 με 15 και με λίγα κιλά. Αν πάλι θέλετε δύναμη, τότε αυξήστε τα κιλά και περιορίστε τις επαναλήψεις από 6 έως 8.

Η ΑΣΚΗΣΗ

Φέρνουμε τα kettlebell ανάμεσα στα πόδια μας και με μία εκρηκτική κίνηση τα σηκώνουμε αρχικά μέχρι τους ώμους και χωρίς να σταματήσουμε ολοκληρώνουμε τη κίνηση με τεντωμένα τα χέρια στην ανάταση.
« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτές είναι οι 6 φυσικές μυρωδιές που… σε «ανάβουν»χωρίς να το καταλάβεις
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες μυρωδιές σε τραβούν περισσότερο; Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο σέξι μυρωδιές για τους άντρες και... τα αποτελέσματα είναι πιο περίεργα απ’ ό,τι περιμέναμε.