Κάψε την κοιλιά με αυτές τις 2 ασκήσεις (Video)

Κάψε την κοιλιά με αυτές τις 2 ασκήσεις (Video)

Δύο ασκήσεις δυνατές που γυμνάζουν δυνατά όλο το σύστημα της κοιλιάς σου, χωρίς να χάνεις και πολύ χρόνο. Δες τι προτείνουν οι personal trainer Βασίλης Βούκας και Θοδωρής Τσοσίδης!

Η πρώτη άσκηση είναι με άρση λεκάνης μπορεί οπτικά να θεωρούνται εύκολοι, αλλά δεν είναι! Αποτελούν μια από τις καλύτερες ασκήσεις που γυμνάζουν σχεδόν όλο το μυϊκό σύστημα της κοιλιάς.


Η άσκηση εκτελείται, σε τουλάχιστον τρία σετ με περισσότερες από 10 επαναλήψεις το καθένα.

Αρχικά έχουμε τα πόδια μας όρθια σε ορθή γωνία. Τα χέρια μας παράλληλα με τον κορμό με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος. Φέρνουμε τις άκρες των ποδιών μας στο ύψος του κεφαλιού τεντώνοντας παράλληλα τον κορμό προς τα επάνω, ενώ οι τα χέρια μας μένουν κολλημένα στο πάτωμα.

Αυτή η άσκηση των κοιλιακών είναι πολύ καλή και δυνατή. Τα ροκανίσματα ποδήλατο απαιτούν κίνηση του κορμού και των ποδιών εναλλάξ, γι αυτό και λέγεται ροκανίσματα – ποδήλατο, αφού τα πόδια κινούνται σα να κάνεις στατικό ποδήλατο. Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, μεταξύ 13 ασκήσεων κοιλικών, με τη χρήση ηλεκτρομυογραφήματος, απέδειξε ότι ενεργοποιεί πολύ περισσότερο από όλες τις άλλες τον ορθό κοιλιακό. Γυμνάζει σχεδόν όλους τους κοιλιακούς, λόγω της κίνησης των ποδιών και του κορμού.

Αρχική θέση: Τα πόδια θα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία σε όλη τη διάρκεια του σετ. Μετά τη κίνηση ποδηλάτου επιστρέφουν πάλι σε ορθή γωνία. Τα χέρια σταυρωμένα στο πίσω κάτω τμήμα του κεφαλιού, χωρίς να χαλαρώνουν.

Κίνηση: Τα χέρια παραμένουν στο κεφάλι και προσπαθείτε να κινήσετε τον ώμο σας προς το ανίθετο γόνατο. Με αυτό το τρόπο τα χέρια σας θα παρεμείνουν ανοικτά και δεν θα κλείσουν προς το αντίθετο γόνατο. Παράλληλα τεντώνουμε το άλλο πόδι. Επαναλαμβάνουμε τη κίνηση από την αντίθετη πλευρά.

Tip: Εκπνέουμε κατά τη σύσπαση/στροφή του κορμού και εισπνέουμε στη μέση της κίνησης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.