Παίξε με kettlebell και γύμνασε γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους [VIDEO]

Παίξε με kettlebell και γύμνασε γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους [VIDEO]

Πρόγραμμα - παρουσίαση: Νίκος Τσικαλάκης Personal trainer (Πάτρα)

Η φωτογράφιση έγινε στο PERSONAL TRAINER NIKOS  STUDIO

Αυτή η άσκηση απαιτεί ταλαντώσεις και γυμνάζει γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους.  Προσοχή τα kettlebell, δεν αιωρούνται αλλά μένουν σταθερά στα χέρια μας και ακολουθούν την κίνηση ως προέκταση του σώματος μας. Το kettlebell είναι μια ρώσικη ανακάλυψη που επανήλθε στη σύγχρονη προπόνηση. Είναι μπάλες από χυτοσίδηρο και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των βαλλιστικών ασκήσεων που συνδυάζουν καρδιαγγειακό, τη δύναμη και την ευελιξία. Αντίθετα από τους παραδοσιακούς αλτήρες , το κέντρο βάρους του kettlebell επεκτείνεται πέρα από το χέρι που διευκολύνει τις ταλαντώσεις.

Αρχίστε με λίγα κιλά για να μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τις μπάλες από χυτοσίδηρο! Έξι ή οκτώ κιλά θα ήταν αρκετά ακόμα και για τον πιο γυμνασμένο. Με την πρόοδο ανεβάστε κιλά 10 – 12 ή πάνω από 16.

Μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα κάνοντας επαναλήψεις επί 1 λεπτό με διάλλειμα 30΄΄ ή 12 με 15 επαναλήψεις. Αν θέλετε να ασκηθείτε στη φυσική κατάσταση οι επαναλήψεις είναι 12 με 15 και με λίγα κιλά. Αν πάλι θέλετε δύναμη, τότε αυξήστε τα κιλά και περιορίστε τις επαναλήψεις από 6 έως 8.

Η ΑΣΚΗΣΗ

Αιωρούμε το Kettlebell παράλληλα με τη ταλάντωση που δίνουμε στο σώμα μας. Προσοχή το Kettlebell μένει σταθερό ανάμεσα στις παλάμες μας, το κρατάμε σφιχτά και με τέτοιο τρόπο ώστε να μένει ακίνητο, σαν προέκταση των χεριών μας.


Σηκώνουμε το kettlebell μέχρι περίπου στο ύψος των όμων μας τραβώντας με τη πλάτη.

 « Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις