Βγες έξω και κάψε αποτελεσματικά το λίπος που σε βαραίνει (Video)

Βγες έξω και κάψε αποτελεσματικά το λίπος που σε βαραίνει (Video)

Χωρίς αμφιβολία, το γυμναστήριο προσφέρει όσα χρειαζόμαστε για μια αποτελεσματική προπόνηση: διάδρομο, όργανα, μηχανήματα, ελεύθερα βάρη. Όμως, αλήθεια τώρα, αν είχατε την εναλλακτική να προπονηθείτε το ίδιο αποτελεσματικά σε κάποιον εξωτερικό χώρο (μέρες που’ ναι) δεν θα το κάνατε; Εμείς απαντούμε «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως είναι καιρός να μάθεις ιστιοπλοΐα; (Video)

Γι’ αυτό και επιλέγουμε πέντε διαφορετικά μέρη για να κάνουμε πέντε διαφορετικά είδη προπόνησης που αν και εφ’ όσον τα εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τις προπονήσεις σας στο γυμναστήριο. Και από το χειμώνα πάλι, βλέπουμε…

Πόσα δευτερόλεπτα εντατικής άσκησης αρκούν για να λιώσετε το λίπος και να γεμίσετε ενέργεια; Πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδειχτεί η απότομη ανηφόρα δίπλα στο σπίτι σας και πόσο αποτελεσματικό το στατικό ποδήλατο; Η νέα μεγάλη τάση ανεβάζει τους ρυθμούς και δίνει όλες τις απαντήσεις για άψογη σιλουέτα.

Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, ενώ αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν έχουν χρόνο και χρήμα να τρέχουν στο γυμναστήριο.

Η υψηλής έντασης προπόνηση (με τρέξιμο, στατικό ποδήλατο ή κολύμπι) τα κάνει όλα και συμφέρει: αυξάνει το ρυθμό της καύσης θερμίδων, βοηθάει ώστε η σωματική μας απόδοση να φτάσει στο peak της, ενώ ενισχύει τη μυϊκή μάζα και βελτιώνει το μεταβολισμό. Γι’ αυτό και θεωρείται η ιδανική γυμναστική για όσους θέλουν να χάσουν βάρος σε σύντομο διάστημα, ενισχύοντας παράλληλα τη μυϊκή τους δύναμη και τη σωματική αντοχή.

Η προπόνηση υψηλής έντασης με ενδιάμεσες παύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε από το σώμα μας την καλύτερη δυνατή απόδοση που αυτό μπορεί να επιτύχει. Όταν μιλάμε για ένα aνάλογο πρόγραμμα, αναφερόμαστε σε μία σειρά σύντομων απαιτητικών ασκήσεων, οι οποίες συνοδεύονται από διαλείμματα μεγαλύτερης διάρκειας. Το πιο συνηθισμένο μοντέλο προπόνησης υψηλής έντασης διαρκεί συνολικά 15΄, με 1΄ έως 3΄ έντονης γυμναστικής.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...