Γίνε «σανίδα» και κέρδισε χωρίς επιβάρυνση!

Γίνε «σανίδα» και κέρδισε χωρίς επιβάρυνση!

Οι ισομετρικές ασκήσεις βοηθούν το σώμα μας αφού είναι στατικές, μόνο με τη μυϊκή σύσπαση και χωρίς καμία επιβάρυνση του σώματος.

Η «σανίδα» είναι από τις πιο γνωστές και πιο δημοφιλείς ασκήσεις που είναι καλό να την προσαρμόσετε στο προπονητικό σας πρόγραμμα.

Επειδή είναι στατική άσκηση είναι σχετικά εύκολη, όπως γενικά όλες οι ισομετρικές ασκήσεις, απαιτούν λίγο χρόνο και είναι χρήσιμες όταν η κίνηση της άρθρωσης είναι επώδυνη. Η άσκηση αυτή ενισχύει τον πυρήνα του σώματος, που αποτελείται από το σύνολο των μυών που συνδέουν το άνω και κάτω μέρος του , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του στομάχου , της πλάτης, τους γοφούς και τους γλουτούς.

Είναι μια άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί οπουδήποτε γιατί δεν χρειάζεσαι καθόλου εξοπλισμό και η διάρκεια της είναι μόνο λίγα λεπτά και ενδείκνυται και για outdoor προπονήσεις.

Για να το πετύχετε την άσκηση βάλτε το σώμα σας σε στάση κάμψεων, αλλά με τους αγκώνες και τους βραχίονες να ακουμπούν στο πάτωμα. Σπρώξε για να σηκώσεις το σώμα σου, μοιράζοντας το βάρος σου τόσο στους πήχεις όσο και στα δάχτυλα των ποδιών. Οι γλουτοί ποτέ δεν θα πρέπει να είναι ψηλά και ο κορμός να βουλιάξει.
Φρόντισε το σώμα να είναι ίσιο, σφίγγοντας την κοιλιά και τους γλουτούς και μείνε αρχικά για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα αναπνέοντας κανονικά. Αν αρχίζουν οι ώμοι να τρέμουν ή ο κορμός να βυθίζεται προς τα κάτω, κάνε διάλειμμα και επανάλαβε.

Για να πετύχεις πλήρως την «σανίδα» κάνε αρχικά την άσκηση μπροστά σε έναν καθρέφτη ή ζήτα στην συνδρομή ενός συνασκούμενου σου. Το λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι δεν κατανοούν ότι αντί το κορμί τους να είναι «σανίδα» κυρτώνει! Στη συνέχεια δούλεψε σταδιακά την σανίδα έως ότου καταφέρεις να διατηρήσεις αυτή τη θέση για 2 με 3 λεπτά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.