Μια πίστα… μα πια πίστα… στην Ελλάδα των θαυμάτων!

Μια πίστα… μα πια πίστα… στην Ελλάδα των θαυμάτων!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι πήγε στην πίστα της Μόντζα για να συναντήσει τον ισχυρό άνδρα της F1 Μπέρνι Έγκελστον, επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ο αγώνας της Ιταλίας. Αυτό έγινε σε μια χώρα που δεν έχει μια, ούτε δύο αλλά πολύ περισσότερες πίστες αγώνων ταχύτητας. Και έτσι λειτουργούν οι κυβερνήσεις των χωρών που θέλουν πραγματική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας τους και φυσικά και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Εμείς στην Ελλάδα… έχουμε μια πίστα, αυτή των Σερρών και άλλες εγκαταστάσεις που θέλουμε να τις λέμε πίστες!

Και φυσικά ουδείς πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένοι από την προσέλκυση τουριστών, της θερινής περιόδου, στα νησιά που δεν ενδιαφέρονται για κάτι χιλιάδες άλλους που παρακολουθούν αγώνες F1 ή MotoGP ή όποια άλλης κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μόνο ένας δήμαρχος ενδιαφέρθηκε, εκείνος των Σερρών που πριν από χρόνια δημιούργησε τη μοναδική πίστα στην Ελλάδα με άδεια αυτοκινητοδρομίου. Δυστυχώς ακόμα και εκεί έγινε το λάθος. Η πίστα των Σερρών είναι 3.800 μέτρα ενώ έχει και άλλες ελλείψεις σε υποδομές κάτι που κάνει δύσκολο, έως και αδύνατο, για τη φιλοξενία μεγάλης διοργάνωσης.

Και άντε η κεντρική κυβέρνηση αγνοεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως τι κάνει; Ο δήμος Σερρών, ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι κοντινοί δήμοι; Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Δεν κάνουν απολύτως τίποτα, λες και μέσα στη κρίση είναι ικανοποιημένοι από τα έσοδα του τουρισμού.

Το παράδοξο είναι λίγο πριν την κρίση είχε αρχίσει συζήτηση για κατασκευή νέας πίστας στην Πάτρα, ενώ η πίστα των Σερρών δεν ήθελε παρά μόνο κάτι λίγα χρήματα για να αποκτήσει τις υποδομές ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν αγώνα MotoGP ή F1!

Μάλιστα η πίστα των Σερρών μπορεί εύκολα να επεκταθεί σε περισσότερα από 4000 μέτρα, ενώ επίσης εύκολα θα μπορεί να αποκτήσει τις υποδομές που χρειάζονται να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες. Ωστόσο ουδείς από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν σκέφτηκε την συνεργασία των δήμων Σερρών, Θεσσαλονίκης και Δράμας, ώστε να κατατεθεί ένας αξιόπιστος φάκελος και να έχουμε τις πιθανότητες να χαρούμε ως χώρα έναν αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου. Να χαρούμε και να ωφεληθούμε ως χώρα από τους χιλιάδες επισκέπτες και φυσικά τους αγωνιζόμενους με τα επιτελεία τους και όλους τους άλλους της διοργάνωσης.

Αεροδρόμια υπάρχουν και μάλιστα δύο. Το διεθνές Μακεδονία και εκείνο της Χρυσούπολης. Αυτοκινητόδρομοι υπάρχουν. Ξενοδοχεία και άλλες παροχές υπάρχουν και στις τρεις πόλεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση, αφού τα οφέλη δεν είναι μόνο από παγκόσμιου επιπέδου διοργάνωση. Υπάρχουν άλλα τόσα πρωταθλήματα που μπορεί να φιλοξενηθούν στη πίστα των Σερρών.

Αλλά είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα και ο πρωθυπουργός δεν τρέχει να προλάβει όπως ο Ρέντζι μήπως η χώρα του χάσει μια μεγάλη διοργάνωση!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.