Ο αγύμναστος κινδυνεύει περισσότερο σε τροχαίο!

Ο αγύμναστος κινδυνεύει περισσότερο σε τροχαίο!

Οι αγύμναστοι και παχύσαρκοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο σε ένα τροχαίο, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μοτοσικλέτα, σε σχέση με εκείνους που είναι αδύνατοι και γυμνασμένοι. Μάλιστα αυτή η διαπίστωση οδήγησε στη δημιουργία ακόμα και ειδικών crass test με υπέρβαρα ανδρείκελα επιβατών για να βρεθούν τρόποι προστασίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άτομο που είναι γυμνασμένο και φυσικά αδύνατο έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει καλύτερα, παράλληλα με τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και με τις μοτοσικλέτες, σε ενδεχόμενη πτώση του αναβάτη, πάντα φυσικά με την προϋπόθεση ότι φοράει κράνος και έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Η εταιρία Humanetics, που ειδικεύεται στην παθητική ασφάλεια των επιβαινόντων σε οχήματα, κάνει crass test με ανδρείκελο βάρους 125 κιλών φτιαγμένο ειδικά για προσομοιώσεις συγκρούσεων με υπέρβαρους επιβάτες.

«Ο λόγος για τον οποίο οι παχύσαρκοι επιβάτες κινδυνεύουν έχει να κάνει με τον τρόπο που παχαίνουμε. Παίρνοντας βάρος κυρίως στη μέση συνεπάγεται το να μην στηρίζεται σωστά το σώμα στο κάθισμα του αυτοκινήτου» εξηγεί ο διευθυντής της εταιρίας Κρις Ο΄Κόνορ.

Από την άλλη σημαντικό ρόλο παίζει και η σωματική αντίδραση την ώρα της σύγκρουσης ή της εκτροπής. Ένα γυμνασμένο άτομο αντιδρά καλύτερα στις δυνάμεις που απορρέουν από τη σύγκρουση ή την εκτροπή από ότι ένα αγύμναστο. Και αυτό είναι το λογικό, αφού το γυμνασμένο άτομο μπορεί σωματικά να κρατηθεί καλύτερα, αφού κατά τη διάρκεια της προπόνησης σηκώνει βάρη (ακόμα και το βάρος του σώματος του).

Πάντως σύμφωνα με την εταιρία Humanetics, κορυφαίο κατασκευαστή crash dummy στον κόσμο, τα παχύσαρκα άτομα έχουν 78% περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα.

Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν τη χρήση των συστημάτων ασφαλείας, στο αυτοκίνητο δηλαδή να φορούμε τη ζώνη ασφαλείας και στη μοτοσικλέτα το κράνος και ειδικό μπουφάν για μότο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το