Δες πως μπορούν να σε χρεώνουν αέρα κοπανιστό στα βενζινάδικα

Δες πως μπορούν να σε χρεώνουν αέρα κοπανιστό στα βενζινάδικα

Παρά τα ηλεκτρονικά συστήματα που μπήκαν στα βενζινάδικα, ο κίνδυνος αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο να βάλεις αέρα κοπανιστό στο ρεζερβουάρ του οχήματος σου , είναι υπαρκτός. Έτσι μπορεί να πληρώσεις για καύσιμο που δεν παρέλαβες χωρίς βέβαια να αντιληφθείς το παραμικρό!

Το πιο διαδεδομένο κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί βενζινάδες για να κλέβουν τον καταναλωτή, κάθε φορά που ανοίγει το ρεζερβουάρ του για να γεμίσει με βενζίνη είναι το τρικ όταν η ένδειξη της αντλίας δεν αρχίζει από το μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 tip για να μη μείνεις ποτέ χωρίς μπαταρία!

Η ιδέα είναι απλή. Ο υπάλληλος βάζει σε ένα μηχανάκι βενζίνη αξίας π.χ. 5 ευρώ και στη συνέχεια τοποθετεί το πιστόλι στην αντλία κατά τρόπο ώστε να μην εφαρμόζει ακριβώς, με αποτέλεσμα να μη μηδενίζει ο μετρητής. Έτσι στον οδηγό που θα σταματήσει για βενζίνη, η αντλία συνεχίζει να μετρά από τα 5 ευρώ και μετά. Προκειμένου μάλιστα ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή με την ένδειξη της αντλίας, ο υπάλληλος τον καλεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του όσο το δυνατό πιο μπροστά, με το επιχείρημα ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως κλέβουν μηχανές στην Ιταλία σε 10 δεύτερα (Video)

Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός έχει παραγγείλει βενζίνη 20 ευρώ, στο ρεζερβουάρ του θα μπει καύσιμο αξίας 15 ευρώ. Μάλιστα το 50% των καταγγελιών που δέχεται το υπουργείο Ανάπτυξης για κλοπές στην αντλία αφορά ακριβώς τέτοια περιστατικά. Μάλιστα θα πάρει και απόδειξη!

Όμως υπάρχει ακόμα ένα κόλπο και γίνεται από απόσταση, ακόμη και από το σπίτι. Αρκεί κάποιος να έχει «πειράξει» στο πρατήριο το λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με τις αντλίες.

Ο χειριστής μπορεί να δίνει εντολές στον συγκεκριμένο υπολογιστή από το Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλου υπολογιστή ακόμη και από χιλιόμετρα μακριά, ευρισκόμενος για παράδειγμα στο σπίτι του. Η χρήση «πειραγμένου» software είναι η τελευταία λέξη της απάτης στην κλοπή καυσίμων και όπως λένε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, πολύ δύσκολα εντοπίζεται.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...