Αυτή είναι η μεγάλη ανατροπή ανάμεσα σε moto και auto!

Αυτή είναι η μεγάλη ανατροπή ανάμεσα σε moto και auto!

Moto και είναι οι αιώνιοι «άσπονδοι» φίλοι! Το ένα τετράτροχο με την άνεση του σαλονιού, της μουσικής, της ζέστης ή του κρύου και το άλλο δίτροχο με την άνεση της ελευθερίας κινήσεων, της αδρεναλίνης, αλλά και της έκθεσης σε όλα τα στοιχεία της φύσης.

Δύο διαφορετικές νοοτροπίες που ίσως το μόνο κοινό που έχουν είναι η ταχύτητα και πάλι αυτό με επιφύλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορούν να σε χρεώνουν αέρα κοπανιστό στα βενζινάδικα

Αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα διαφέρουν σε πολλά, όπως για παράδειγμα με πόσα ευρώ γεμίζει το κάθε ντεπόζιτο! Και εδώ είναι που τον τελευταίο καιρό έχει συντελεστεί η μεγάλη ανατροπή.

Όχι δεν μεγάλωσαν τα ντεπόζιτα καυσίμων των μηχανών, το αντίθετο μάλιστα. Η αλλαγή που συντέλεσε τουλάχιστον στην Ελλάδα τη μεγάλη ανατροπή περιγράφετε στα λόγια του Γιάννη ενός υπαλλήλου βενζινάδικου: «Έχει τύχει να βάζω από τη μια αντλία 20 ευρώ βενζίνη στη μηχανή και από την άλλη αντλία 5 ευρώ βενζίνη σε αυτοκίνητο».

Αυτή η ατάκα μας κίνησε την περιέργεια στο Activeman.gr και ψάξαμε να δούμε τι συμβαίνει, αφού η κρίση έχει πλακώσει τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και τις μηχανές. Θεωρούσαμε λοιπόν ότι αναλογικά στα αυτοκίνητα θα μπαίνουν 10 ευρώ βενζίνη και στις μηχανές 5, αλλά όμως εδώ είναι η μεγάλη ανατροπή:

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο οι μηχανές να βάζουν περισσότερα ευρώ βενζίνη απ΄ ότι τα αυτοκίνητα. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Ο λόγος είναι ότι η μηχανή με τα ίδια χρήματα με ένα αυτοκίνητο βγάζει περισσότερα και πιο άνετα χιλιόμετρα στις πόλεις. Έτσι οι ιδιοκτήτες και των δύο μέσων, αντί να βάλουν 20 ευρώ στο αυτοκίνητο, βάζουν 20 ευρώ στη μηχανή τους.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες μηχανών φαίνονται ωφελημένοι και όπως είναι φυσικό εξοικονομούν περισσότερα χρήματα απ΄ ότι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, έτσι είναι πιο «άνετη» στο να γεμίζουν περισσότερο το ντεπόζιτο!

Παραδοσιακά η μηχανή έπαιρνε λιγότερο καύσιμο σε κόστος από το αυτοκίνητο. Όμως με την κρίση επήλθε η μεγάλη ανατροπή και σε αυτό τον τομέα!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...