Τι συμβαίνει πραγματικά με τα ανασφάλιστα;

Τι συμβαίνει πραγματικά με τα ανασφάλιστα;

Πολύ λόγος για τα ανασφάλιστα και τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει τέτοια είδηση. Αυτή τη φορά συνοδεύεται μάλιστα με σχετική απόφαση που κάνει λόγο για ηλεκτρονικό πρόστιμο και κατάσχεση των πινακίδων αν δεν πληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν αγαπάς τα γκάζια μάθε γιατί πρέπει να κάνεις καρτ (Video) [VIDEO]

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν ζητήσει από τις ασφαλιστικές εταιρείες τους καταλόγους των ασφαλισμένων οχημάτων, προκειμένου να τις διασταυρώσουν με το αρχείο των κυκλοφορούντων οχημάτων. Μόλις εντοπίσουν ανασφάλιστο όχημα θα επιβάλλουν ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 250 ευρώ, το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, για να μπορέσουν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους. Σε διαφορετική περίπτωση τα αρχεία των «παρανόμων» θα αποστέλλονται στην αρμόδια αστυνομική αρχή για αν βρούνε οι αστυνομικοί το όχημα και να κατάσχουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοχετεύεται η πληροφορία για τις διασταυρώσεις στοιχείων ώστε να ανακαλυφθούν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους με τις μέχρι τώρα προσπάθειες να έχουν στεφτεί με απόλυτη αποτυχία.

Αυτή τη φορά οι αρμόδιοι αισιοδοξούν ότι το μέτρο θα λειτουργήσει. Πως όμως θα γίνει αυτό;

Τα ανασφάλιστα οχήματα αριθμούν περίπου το ένα εκατομμύριο και μπορεί το ηλεκτρονικό παράβολο να επιβληθεί αλλά η υπόλοιπη διαδικασία σηκώνει πολλά ερωτηματικά με πρώτο εκείνο της καταβολής του προστίμου ως προϋπόθεση για να συναφθεί νέα ασφάλεια. Πως θα γίνει αυτό; Πόσο εφαρμόσιμο είναι, όταν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν έχουν να πληρώσουν τα πραγματικά χαμηλά ασφάλιστρα θα πληρώσουν το πρόστιμο;

Όσο για την κατάσχεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, εκεί είναι που αναμένεται να γίνει χαμός. Εκεί υπάρχουν πολλά προβλήματα, αφού η αστυνομία θα κληθεί να μαζέψει χιλιάδες πινακίδες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Και εδώ μπαίνουν πάλι πολλά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό του αυτοκινήτου (αφού όλες οι διευθύνσεις δεν ισχύουν) αλλά και το που βρίσκεται το όχημα (αν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση πινακίδων).

Σύμφωνα με τους αρμόδιους προθεσμία λίγων ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων για να αποφύγουν το πρόστιμο των 250 ευρώ και να προχωρήσουν στην ασφάλιση των αυτοκινήτων τους, προκειμένου να αποφύγουν και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...