Σκόρδο το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό

Σκόρδο το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό

«Σκόρδον το ελληνικό… σκόρδον το ανεπανάληπτο…» έλεγε και ξανάλεγε ο Θανάσης Βέγγος σε μια από τις αξέχαστες κωμωδίες του. Παρά τη μυρωδιά που αφήνει, το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής και τώρα ήρθαν αμερικανοί επιστήμονες να το επιβεβαιώσουν και επιστημονικά, καθώς ανακάλυψαν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό, συγκρινόμενο με δύο γνωστά αντιβιοτικά σκευάσματα, στην αντιμετώπιση των βακτηρίων του γένους Campylobacter, γνωστά για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Οι έρευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ανακάλυψαν  ότι τα βακτήρια του γένους Campylobacter αποτελούν την πιο κοινή αιτία τροφικής ασθένειας, με συμπτώματα, διάρροια, κοιλιακές κράμπες, κοιλιακός πόνος και πυρετό. Το συγκεκριμένο βακτήριο είναι υπεύθυνο για το ένα τρίτο των περιπτώσεων μιας σπάνιας παραλυτικής διαταραχής, γνωστής και ως σύνδρομο Guillain-Barré.

Στον κίνδυνο μόλυνσης εκτίθενται περισσότερο όσοι προτιμούν  να καταναλώνουν  ωμά ή μισοψημένα πουλερικά ή τροφίμων που έχουν επιμολυνθεί από επιφάνειες ή σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πουλερικών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια ένωση που προέρχεται από το σκόρδο, και συγκεκριμένα η διαλλυλεστέρα του σουλφιδίου, σκοτώνει το βακτήριο ακόμα και παρουσία μιας πρωτεϊνικής κάψας που το καθιστούσε 1.000 φορές πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Διαπίστωσαν ότι ο διαλλυλεστέρας του σουλφιδίου ήταν εξίσου αποτελεσματικός με 100 φορές μεγαλύτερη ποσότητα των αντιβιοτικών ερυθρομυκίνη και σιπροφλοξασίνη.

Η συγκεκριμένη φυσική ουσία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των γευμάτων μας και να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των επιφανειών προετοιμασίας των τροφίμων και ως συντηρητικό σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως πατάτες, ζυμαρικά, σαλάτες και αλλαντικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιείτε γάλα για ενέργεια και αδυνάτισμα

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού

Κάψτε τα λίπη… με “Tabata”

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας