Ο καλός μας ο φραπέ και τα 7 οφέλη του!

Ο καλός μας ο φραπέ και τα 7 οφέλη του!

Πολλά έχουν ακουστεί για τον φραπέ, ωστόσο από τότε που ανακαλύφθηκε από τον Δημήτριο Βακόνδιο, στη ΔΕΘ του 1957, έμελε να αποτελέσει το αγαπημένο παγωμένο ρόφημα όχι μόνο των Θεσσαλονικιών αλλά όλων των Ελλήνων.

Για τον φραπέ οι «κακές» γλώσσες λένε πολλά, ωστόσο δεν έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα, αφού εδώ και 60 χρόνια οι περισσότεροι πίνουν φραπέ και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα έχουν αποκομίσει όλα τα θετικά του κρύου ροφήματος!

Δείτε τα καλά που προσφέρει ο φραπέ:

1. Δροσιά και χαλάρωση!

2. Εγρήγορση αφού περιέχει 65-100mg καφεΐνης που περιέχει ανά μερίδα. Η καφεΐνη, δρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καταφέρνει να αυξήσει την ετοιμότητά μας, ενώ μειώνει την κούραση που αισθανόμαστε. Βέβαια σε αυτό υπάρχει ένα όριο, δηλαδή μέχρι 400mg καφέ την ημέρα, δηλαδή τέσσερα ποτήρια.

3. Λιγότερη καφεΐνη ανά ποτήρι παίρνουμε με τον φραπέ, αφού στην ίδια ποσότητα ενός καφέ φίλτρου υπάρχουν 115-175mg.

4. Αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυνατότητα παραγωγής μυικού έργου.

5. Ατιοξειδωτική δράση λόγω των φαινολικών ενώσεων που περιέχει απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες ευθύνονται εν μέρει για την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων.

6. Ο φραπέ δεν απαιτεί προσθήκη και άλλων συστατικών, όπως για παράδειγμα το γάλα ή το αφρόγαλο, που ενδεχομένως να αυξήσουν τις θερμίδες του.

7. Περισσότερη ενυδάτωση. Ο καφές αποτελείται κατά 98,5% νερό και ο φραπές σερβίρεται παραδοσιακά σε μεγαλύτερα ποτήρια, των 200-240ml, απ' ότι άλλοι καφέδες, συνεισφέροντας στην ενυδάτωση του οργανισμού.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις