Η μπύρα δεν παχαίνει… και …δεν φουσκώνει!!!

Η μπύρα δεν παχαίνει… και …δεν φουσκώνει!!!

Για την μπύρα λέγονται πολλά, παχαίνει, φουσκώνει, λάμπει τα μαλλιά, ενυδατώνει και άλλα πολλά, αλλά όσο και αν αυτό σας φαίνεται περίεργο η μπύρα δεν παχαίνει.

Αυτή η δήλωση ανήκει στη ζυθολόγο Ρ. Πιέρ που υποστηρίζει ότι αν κάποιος πίνει με μέτρο δεν παχαίνει, αφού περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ. Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά που διαθέτουν το ίδιο ποσοστό αλκοόλ, η μπύρα είναι λιγότερο θερμιδική και από το κρασί ακόμα!

Υποστηρίζει ακόμα ότι η μπύρα είναι πιο χορταστική από το νερό και μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Δεν χάνουμε βάρος, αλλά ούτε παίρνουμε κιόλας. Μάλιστα δεν φουσκώνει την κοιλιά αφού γι αυτό υπεύθυνη θεωρείται η τροφή που την συνοδεύει και που …φουσκώνει, όπως τα φυστίκια, το ζαμπόν, το κρέας!

Η ζυθολόγος εξηγεί ότι οι ξανθές μπύρες πίνονται παγωμένες και είναι πιο ευχάριστες. Αλλά όσο πιο μαύρη είναι η μπύρα καλύτερα είναι να πίνεται κρύα, όχι παγωμένη.

Ακόμα αναφέρει ότι η μπύρα δεν ξεδιψάει, αλλά μόνο ορισμένες μπύρες ξεδιψάνε και είναι αυτές που δεν περιέχουν πολύ αλκοόλ ούτε πολύ ζάχαρη.

Υποστηρίζει ακόμα ότι μια μπύρα κάνει καλό μετά την άθληση επικαλούμενη μελέτες που έδειξαν ότι η μπύρα ενυδατώνει πιο γρήγορα το σώμα από ό,τι το νερό, χάρη στα ορυκτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως ο τρόπος που κοιμάσαι …προδίδει τα αισθήματα σου για εκείνη!
Γνωρίζατε ότι η στάση του ύπνου σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; Σε αξιοσημείωτη έρευνα που διενήργησε η Mattress Advisor, ένα online γκρουπ που αξιολογεί στρώματα