Φαγητά πλούσια και αναγκαία για την άσκηση

Φαγητά πλούσια και αναγκαία για την άσκηση

Η φύση έχει προνοήσει! Στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας υπάρχουν τροφές που πρέπει να καταναλώνεις ώστε να έχεις ενέργεια και ο οργανισμός σου να παίρνει όλες τις βιταμίνες και γενικά τα στοιχεία που χρειάζεται για να βγάλει εις πέρας μια μέρα με πολύ δουλειά και προπόνηση.

Οι τροφές αυτές, τα φαγητά δηλαδή, βρίσκονται παντού, είναι προσιτά σε όλους μας, αρκεί να γνωρίζουμε τι πρέπει να καταναλώνουμε και πότε.

Συγκεκριμένα:

- Πρωτεΐνες: Είναι απαραίτητες για το χτίσιμο του μυϊκού ιστού, βρίσκονται στο κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια.

- Βιταμίνη C: Προστατεύει μεταξύ άλλων από καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καταρράκτη. Βρίσκονται φυσικά στα πορτοκάλια και γενικά στα εσπεριδοειδή που η χώρα μας είναι γεμάτη απ δαύτα! Ακόμα στα ακτινίδια και στα μπρόκολα.

- Ασβέστιο: Απαραίτητο ειδικά στους νέους για την ανάπτυξη του σκελετού, αλλά και στους μεγαλύτερους που έχουν πρόβλημα, ανεπιθύμητης συγκέντρωσης λίπους. Όπως έχουν αποδείξει έρευνες, η κατανάλωση ασβεστίου βοηθάει στη μείωση της συγκέντρωσης λίπους. Φυσικά βρίσκεται στο άπαχο γάλα, στη φέτα, στα κίτρινα τυριά, στις σαρδέλες, στα αμύγδαλα και στο γιαούρτι με 2%.

- Σελήνιο: Βοηθάει στη πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Βρίσκονται στα φυστίκια, στο τόνο στο αυγό, στα σπόρια και στο κοτόπουλο.

- Βιταμίνη Ε: Μειώνει τα επίπεδα χολιστερόλης, στη πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του Αλτσάχιμερ. Βρίσκονται στα σπόρια, στα φουντούκια, αμύγδαλα, στα σπόρια και για τους γκουρμέ τύπους στο αβοκάτο!

- Φυτικές ίνες: Είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και της χοληστερίνης. Βρίσκονται στα All bran, στις φακές, στα ποκ κορν στα σύκα και γενικότερα στα φρούτα. Φυτικές ίνες υπάρχουν και στο ψωμί.

- Κάλιο: Που καταπολεμά της πίεση! Είναι χρήσιμο, ειδικά στις μέρες μας με τα μέτρα, την ανεργία την κρίση! Δεν φτάνει μόνο η εκτόνωση στο γυμναστήριο, χρειάζονται και τροφές που περιέχουν κάλιο. Αυτές βρίσκονται στο χυμό πορτοκαλιού, στα αποξηραμένα σύκα, στη πατάτα, την ψητή, στη μπανάνα και για τους γκουρμέ στα αβοκάντο!

- Λιπαρά οξέα Ω3:  Βοηθάνε στη καλή κυκλοφορία του αίματος εμποδίζοντας τη δημιουργία αρτηριακής πλάκας. Τα ψάρια όπως μας έλεγαν και οι γιαγιάδες μας είναι μια τροφή που βρίσκεται πλούσια στην Ελλάδα και βοηθά ακόμα και στη καλή όραση! Βρίσκεται γενικά στα ψάρια, αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες στη ρέγγα, στο μπακαλιάρο, στο σκουμπρι, στις σαρδέλες και στον σολωμό, που είναι εισαγώμενος!

- Βιταμίνη Β: Συμβάλλει μεταξύ άλλων στη καλή υγεία των μαλλιών. Βρίσκεται φυσικά στο ψωμί και στη μπύρα που περιέχει το αρτιότερο σύμπλεγμα βιταμινών Β στο κόσμο.

Βέβαια η καλύτερη φυσική πολυβιταμίνη είναι από αρχαιοτάτων χρόνων το κόκκινο κρασι!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.