Το χρήσιμο μαρούλι!

Το χρήσιμο μαρούλι!

Η μεσογειακή διατροφή προσφέρει πολλά τρόφιμα χρήσιμα και εποχικά. Το μαρούλι είναι ένα από αυτά, είναι ένα χειμωνιάτικο ζαρζαβατικό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κατάλληλο για διατροφή και έλεγχο των κιλών. Το νερό που περιέχει βοηθά να χορτάσεις αλλά να μην αποθηκεύσεις λίπος, που παραμονεύει τις κρύες εποχές του χρόνου.

Από την άλλη ενυδατώνει τον οργανισμό. Πολλοί νομίζουμε ότι τον χειμώνα, λόγω κρύου δεν χάνουμε υγρά, αυτό είναι λάθος ειδικά για όσους προπονούνται. Η κατανάλωση μαρουλιού βοηθά και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Ακόμα βελτιώνει την όραση: 2-4 μερίδες πράσινων λαχανικών (σπανάκι, μαρούλι μπρόκολο), μπορεί να μειώσει κατά 43% την πιθανότητα εμφάνισης του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, που είναι ο κύριος λόγος μειωμένης όρασης στα άτομα άνω των 65 ετών.

Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα: Τα πράσινα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.

Έχει αντικαρκινική δράση: Η κατανάλωση ακόμα και μόνο μίας μερίδας πράσινων φυλλωδών λαχανικών (1 φλιτζάνι) μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων κατά 50% και προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ: αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα των πράσινων λαχανικών σε φυλλικό οξύ, που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και συμβάλλει στην υγεία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.