Οι τροφές που μοιάζουν αλλά δεν είναι τόσο υγιεινές

Οι τροφές που μοιάζουν αλλά δεν είναι τόσο υγιεινές

Κάποιες τροφές θεωρούνται και είναι υγιεινές, όμως κάποιες παραλλαγές τους δεν είναι όσο υγιεινές φαντάζουν!

Στο αποτέλεσμα αυτό συντελεί η επεξεργασία ή η παρασκευή αυτών προϊόντων, δείτε ποια είναι αυτά:

Μπαλσάμικο

Το αυθεντικό μπαλσάμικο απαιτεί 12 χρόνια ωρίμανσης. Το μπαλσάμικο ξύδι, που πωλείται ευρέως φτιάχνεται από λευκό ξύδι με χρώμα καραμέλας (που δίνει χρώμα αλλά και γλυκύτητα) και άμυλο καλαμποκιού. Προτιμότερο είναι το μυλόξυδο!

Τόνος

Ο τόνος περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αλλά περιέχει και ποσότητες υδραργύρου. Όμως ο σολομός και σαρδέλες που έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αλλά λιγότερο υδράργυρο από ότι ο τόνος.

Αποξηραμένα φρούτα

Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερις περιέχουν 29 γραμμάρια ή περίπου έξι κουταλάκια του γλυκού, σακχάρων.
Ριζογκοφρέτες Στις ριζογκοφρέτες προστίθεται συνήθως σιρόπι καλαμποκιού για να είναι πιο νόστιμες και έτσι ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη.

Χυμοί

Οι χυμοί που πωλούνται στο εμπόριο περιέχουν ζάχαρη. Είναι πολύ πιο υγιεινό να καταναλώσετε ολόκληρα φρούτα, τα οποία περιέχουν και φυτικές ίνες.

Σος κρεατικών

Οι περισσότερες σος με τις οποίες συνοδεύουν κρέατα και ψαρικά τα εστιατόρια περιέχουν ζάχαρη. Οι δε σος των ταϊλανδέζικων και κινέζικων πιάτων περιέχουν σχεδόν όλες τους ζάχαρη.

Μπάρες δημητριακών

Και όμως, παρά το ότι έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που κυκλοφορούν οι περισσότερες μπάρες δημητριακών περιέχουν ζάχαρη.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο και όλα τα παρόμοια τέτοια προϊόντα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Γιαούρτι

Τα γιαούρτια με γεύσεις, φρούτα και άλλα συνοδευτικά στην πλειοψηφία τους περιέχουν ζάχαρη. Ορισμένα από αυτά περισσότερη και από μια καραμέλα. Προτιμήστε ζωντανό γιαούρτι και εάν σας φαίνεται υπερβολικά ξινό, προσθέστε λίγο μέλι.

Το εμφιαλωμένο τσάι

Το πράσινο τσάι μπορεί να θεωρείται ότι πιο υγιεινό κυκλοφορεί, ωστόσο, το συσκευασμένο τσάι περιέχει βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ως δεύτερο συστατικό του.

Τροφές χωρίς γλουτένη

Οι τροφές από τις οποίες έχει αφαιρεθεί η γλουτένη, έχουν υποστεί σημαντική χημική επεξεργασία. Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν αποτελεί μια υγιεινή επιλογή, αλλά μια επιλογή ανάγκης για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Προτιμήστε φυσικές τροφές οι οποίες δεν περιέχουν εξ αρχής γλουτένη, χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία.

Σόγια

Η συντριπτική πλειοψηφία των προϊότων σόγιας που κυκλοφορούν είναι από μεταλλαγμένους σπόρους. Είναι πολύ σημαντικό, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν σόγιας να διαβάσετε την ετικέτα. Σε περίπτωση που δεν είναι μεταλλαγμένη, αναγράφεται με μεγάλα συνήθως γράμματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα