Μείνε αδύνατος μόνο με τη …συνήθεια!

Μείνε αδύνατος μόνο με τη …συνήθεια!

Διατροφή, προπόνηση και γενικά μια …ασκητική ζωή, για να μείνεις αδύνατος, την στιγμή που άλλοι δεν καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. «Έχουν καλό μεταβολισμό» είναι η μόνιμη ατάκα που δικαιολογεί το …φαινόμενο. Όμως δεν είναι αυτό το «κλειδί» της επιτυχίας τους, αλλά η συνήθεια και δες γιατί!
Οι άνθρωποι που διατηρούνται αδύνατοι δίχως να καταβάλλουν προσπάθεια έχουν την τάση να τρώνε πλούσιο πρωινό γεύμα και άφθονες σαλάτες και λαχανικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το πρωινό τους αποτελείται κυρίως από φρούτα, γαλακτοκομικά και δημητριακά, ενώ το μεσημέρι ο ένας στους τρεις τρώνε καθημερινά σαλάτα. Για την πλειονότητα, εξάλλου, το αγαπημένο κρεατικό είναι το κοτόπουλο, ενώ έξι στους δέκα τρώνε λαχανικά με το δείπνο τους.

Στην πραγματικότητα, ο ένας στους δέκα είναι χορτοφάγοι, ο ένας στους πέντε δεν πίνει αλκοόλ, σχεδόν οι μισοί (το 47%) δεν έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους δίαιτα και πάνω από ένας στους δέκα (το 16%) δεν ζυγίζονται ποτέ.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από ένα διαδικτυακό μητρώο αδύνατων ανθρώπων (Slim by Design registry) το οποίο δημιούργησαν επιστήμονες από το Food and Brand Lab του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν τι τρώνε όσοι δεν έχουν αντιμετωπίσουν ποτέ στη ζωή τους πρόβλημα βάρους.

Οι επιστήμονες ενέταξαν στο μητρώο 147 εθελοντές με μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 21,7 (οι φυσιολογικές τιμές του κυμαίνονται μεταξύ 18,5 και 24,9, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιοθήκη του βρετανικού ΕΣΥ, το NHS Choices).

Οι εθελοντές απάντησαν σε ερωτήματα όπως «Σε μία συνηθισμένη μέρα, τι τρώτε για πρωινό» ή «Πόσο συχνά γυμνάζεστε» και οι απαντήσεις τους συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν συνδυαστικά.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα τρόφιμα που συνηθέστερα έτρωγαν για πρωινό οι εθελοντές ήταν τα φρούτα (51%), τα γαλακτοκομικά (41%) και τα κρύα δημητριακά (33%), ενώ ακολουθούσαν το ψωμί (32%), τα αυγά (31%), τα ζεστά δημητριακά (29%) και ο καφές (26%).

Σε αντίθεση με όσους κάνουν δίαιτα, οι οποίοι κατά κανόνα παραλείπουν το πρωινό γεύμα, ελάχιστοι αδύνατοι εθελοντές της νέας μελέτης (μόλις το 4%) υιοθετούσαν την ίδια τακτική.

Επιπλέον, ακολουθούν τη σύσταση των ειδικών για μικρά και συχνά γεύματα, αφού οι περισσότεροι δήλωσαν πως τρώνε δεκατιανό και απογευματινό, με τα φρούτα (39%) και τους ξηρούς καρπούς (20%) να είναι οι αγαπημένες τους επιλογές για ενδιάμεσο γεύμα.

Επιπλέον, το 61% δήλωσαν πως το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο τους κρεατικό, το 35% είπαν ότι καθημερινά τρώνε σαλάτα με το μεσημεριανό τους φαγητό, ενώ το 63% δήλωσαν πως τρώνε λαχανικά για βραδινό.

Όσον αφορά το τι πίνουν, το 35% είπαν ότι δεν πίνουν καθόλου αναψυκτικά, το 33% ότι πίνουν λάιτ αναψυκτικά και μόνο το 10% ότι πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 90% δήλωσαν πως γυμνάζονται, με το 38% να γυμνάζονται μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα, το 27% τέσσερις έως πέντε και το 25% καθημερινά.

Επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών που πραγματοποίησαν τη μελέτη είναι ο καθηγητής δρ Μπράιαν Γουάνσινγκ, διευθυντής του Food and Brand Lab.

Η νέα έρευνα παρουσιάσθηκε στην ετήσια συγκέντρωση των ειδικών στην παχυσαρκία Obesity Week 2015, που διεξήχθη 2-7 Νοεμβρίου 2015 στο Λος Άντζελες.

Πηγή: tanea.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.