8 λόγοι για να ανακαλύψεις το χούμους!

8 λόγοι για να ανακαλύψεις το χούμους!

Το χούμους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αγαπητό στη Μέση Ανατολή, τόσο που αν ρωτήσεις τους Εβραίους θα σου πούνε ότι είναι δική τους ανακάλυψη και αν ρωτήσεις τους Λιβανέζους θα σου πούνε το ίδιο, όπως και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ωστόσο η ανακάλυψη του χούμους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πρόκειται για ένα φαγητό που αξίζει να ανακαλύψεις…

Το χούμους είναι μια μίξη από ρεβίθι, κοτόπουλο (προαιρετικά), ταχίνι, αλάτι, ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Είναι μια τροφή που είναι πολύ ωφέλιμη για το σώμα σου καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν και προστατεύουν.

Δες τι κερδίζεις τρώγοντας χούμους:

1. Παίρνεις ενέργεια και χάνεις κιλά

Επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, το χούμους ενισχύει την επεξεργασία των σακχάρων από το σώμα πιο αποτελεσματικά κι έτσι βοηθά στο χάσιμο βάρους ενώ αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας για την προπόνηση.

2. Μειώνει τη χοληστερίνη

Τα ρεβίθια αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που βοηθά στη διατήρηση χαμηλών επίπεδων χοληστερίνης.

3. Αυξάνει τα επίπεδα σιδήρου

Το ταχίνι και τα ρεβίθια περιέχουν σίδηρο κι έτσι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αναιμίας ο οποίος οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αρκετός σίδηρος στην καθημερινή διατροφή σου.

4. Εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του εντέρου

Οι πολλές φυτικές ίνες διατηρούν το πεπτικό σας σύστημα υγιές. Η κατανάλωση χούμους σε τακτική βάση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με την κινητικότητα του εντέρου. Επίσης, ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο.

5. Αναζωογονεί το δέρμα

Οι πρωτεΐνες έχουν ιδιαίτερη σημασία για το δέρμα, το αίμα και τους μυς προκειμένου να παραμείνουν γερά αλλά και να ανανεωθούν. Το γεγονός ότι το χούμους είναι γεμάτο με πρωτεΐνες το καθιστά μια εξαιρετική τροφή για τακτική κατανάλωση από τους χορτοφάγους, χωρίς το κοτόπουλο, αφού τους βοηθά να λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών μέσω της διατροφής τους.

6. Δυναμώνει τα οστά

Τα επίπεδα του ασβεστίου του χούμους χάρη στο κοτόπουλο και τα ρεβίθια αλλά και το ταχίνι, το καθιστούν μια εξαιρετική τροφή για τα οστά.

7. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Τα ρεβίθια περιέχουν φυλλικό οξύ και φυτικό οξύ. Το πρώτο συμβάλλει στη διαίρεση των υγιών κυττάρων του σώματος, ενώ το δεύτερο στην πρόληψη του καρκίνου προφυλάσσοντας τα κύτταρα του σώματος.

8. Σαν σνακ ή ελαφρύ γεύμα!

Αυτή η τροφή αποτελεί μια καλή επιλογή ως σνακ ή ως ελαφρύ γεύμα. Προσφέρει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.