Αντί για καφέ, πίνε χυμό πορτοκάλι και ξύπνα!

Αντί για καφέ, πίνε χυμό πορτοκάλι και ξύπνα!

Το πρωί πίνεις καφέ για να ξυπνήσεις; Αισθάνεσαι νυσταγμένος και πάλι προτιμάς τον καφέ; Μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις συνήθειες καθώς ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι λειτουργεί καλύτερα από τον καφέ σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες.
Οι βρετανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύουν στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Nutrition, προτείνουν.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεντινγκ στη Μ. Βρετανία, με επικεφαλής τον Δρ Ντάνιελ Λαμπορτ, παρατήρησαν ότι ο συγκεκριμένος χυμός αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τον χρόνο αντίδρασης του οργανισμού. Επιπλέον, η επίδραση του διαρκεί για ώρες, με όσους πίνουν χυμό πορτοκάλι στο πρωινό γεύμα να διατηρούνται σε εγρήγορση μέχρι και νωρίς το απόγευμα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού υπέβαλαν μια ομάδα 24 νεαρών ανδρών σε διάφορα πνευματικά τεστ, δύο διαφορετικές ημέρες.

Την πρώτη ημέρα, οι εθελοντές ήπιαν ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι πριν κάνουν τα τεστ. Την άλλη μέρα, κατανάλωσαν ζαχαρόνερο που έμοιαζε στη γεύση και στην εμφάνιση με χυμό πορτοκαλιού.

Όταν ήπιαν τον πραγματικό χυμό είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ, ως προς την ταχύτητα και την προσοχή. Επίσης αισθάνονται ότι ήταν σε εγρήγορση μέχρι και έξι ώρες αργότερα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η επίδραση αποδίδεται στα φλαβονοειδή που εμπεριέχουν τα εσπεριδοειδή φρούτα και τα λαχανικά. Τα φλαβονοειδή βελτιώνουν την αιματική ροή στον εγκέφαλο και έτσι διευκολύνεται η μετάδοση των πληροφοριών μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ο χυμός πορτοκαλιού κάνει καλό στον εγκέφαλο αλλά μετά από μακροχρόνια κατανάλωση.

Στην παρούσα μελέτη, οι εθελοντές ήπιαν 240 ml χυμού την ημέρα και απεδείχθη εξίσου ωφέλιμος.

ΠΗΓΗ: In.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.