Ο …τιμοκατάλογος του καψίματος!

Ο …τιμοκατάλογος του καψίματος!

Έφαγες, ήπιες και όλα μια χαρά. Αλήθεια, πόσο θέλεις να κάψεις κάθε ένα τρόφιμο; Η απάντηση έρχεται από έναν πρωτότυπο …τιμοκατάλογο που έρχεται από Βρετανούς γυμναστές και οι τιμές του δεν είναι σε χρήμα, αλλά σε θερμίδες και ώρα που χρειάζεται να δουλέψεις για να τις κάψεις.

Personal trainer από το Μάντσεστερ χρησιμοποιώντας διατροφικές πληροφορίες από την ιατρική βιβλιοθήκη του βρετανικού ΕΣΥ, το NHS Choices, δημιούργησαν αυτό τον κατάλογο.

Δες τις τιμές που δίνουν:

- Μεγάλο χάμπουργκερ

Περιέχει 24 γραμμάρια λίπους και 490 θερμίδες, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,6% των ημερήσιων θερμίδων του μέσου άνδρα. Οι θερμίδες αυτές χρειάζονται αντιστοίχως 41 και 51 λεπτά καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων (π.χ. τρέξιμο με σταθερό ρυθμό) για να καούν. Αν, όμως, θέλει κάποιος να τις κάψει κάνοντας βάρη, θα χρειαστεί 57 και 68 λεπτά αντιστοίχως.

- Τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλο

Θα χρειαστείς 63 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης.

- Τηγανητές πατάτες

Αυτές χρειάζονται 40 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης ή 53 λεπτά βαράκια επειδή περιέχουν 460 θερμίδες και 22 γραμμαρίων λίπους.

- Πίτσα

Τρία κομμάτια από την κλασική πίτσα μαργαρίτα (με πλήρες τυρί, αφράτη ζύμη και σάλτσα ντομάτας) παρέχουν 682 θερμίδες και 22 γραμμάρια λίπους και χρειάζεσαι 59 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης ή 79 λεπτά ασκήσεις με βάρη.

- Αναψυκτικό

Ένα κουτάκι παρέχει 139 θερμίδες και θέλεις 12 λεπτά καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις ενώ με βάρη είναι 16 λεπτά.

- Μπύρα

Μισό λίτρο μπύρα παρέχει 245 θερμίδες. Καίγονται με 21 λεπτά καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις ή 28 λεπτά ασκήσεις με βάρη

- Σοκολάτα

Τα 45 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος παρέχουν 237 θερμίδες και 14 γραμμάρια λίπους και χρειάζεσαι 21 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης ή 28 λεπτά βαράκια για να τις κάψουν

- Κέικ σοκολάτα με γλάσο και γέμιση σοκολάτας

Τα 100 γραμμάρια (αντιστοιχούν σε τρεις φέτες για τους διαιτολόγους, αλλά σε δύο το πολύ για τους κοινούς θνητούς) παρέχουν 20 γραμμάρια λίπους και 380 θερμίδες και θέλεις 33 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης ή 44 λεπτά βαράκια για να τις κάψουν.

ΠΗΓΗ: Alistairmillsfitness.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα