Μάθε γιατί τα ρεβίθια σου κάνουν καλό!

Μάθε γιατί τα ρεβίθια σου κάνουν καλό!

Είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Τα ρεβίθια είναι από πολλούς παρεξηγημένο φαγητό, όμως διατροφικά είναι πολύ χρήσιμο. Είναι ένα φαγητό της κατηγορίας των οσπρίων που αντικαθιστά επάξια το κρέας!

Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών. Θεωρείται πλήρης τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες που βρέθηκαν σε αυτά τα όσπρια μπορούν να μειώσουν το επίπεδο της LDL χοληστερόλης καθώς και να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Παρέχουν επίσης μια σημαντική ποσότητα μαγνησίου, η οποία είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι μια σημαντική πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο βοηθά στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης του αίματος. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο σε υψηλά επίπεδα στο αίμα, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της πείνας και φυσικά του βάρους, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τα ρεβίθια είναι μια καλή πηγή ασβεστίου. Λόγω της περιεκτικότητας τους σε μολυβδαίνιο, τα ρεβίθια συμμετέχουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα θειώδη άλατα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό σε προπαρασκευασμένες τροφές. Το μολυβδαίνιο αποτελεί συστατικό στοιχείο του ενζύμου που βοηθά στην αποτοξίνωση των θειωδών.

Εκτός από τη γνωστή σε όλους μας σούπα ρεβίθια, μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους άλλους τρόπους:

1. Ρύζι με ρεβίθια

2. Σε σαλάτες με λαχανικά

3. Φαλάφελ, ανατολίτικοι κεφτέδες με κύριο συστατικό τα ρεβίθια

4. Χούμους. Ανατολίτικο φαγητό!

5. Με παντζάρια, σκόρδο, ελιές και τυρί, ένα αρχαιοελληνικό ορεκτικό!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι μπορείς να πάθεις από ένα κακής ποιότητας εσώρουχο!
Η αγορά εσωρούχων μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα; Ναι μπορεί είναι η απάντηση και αυτό έχει να κάνει με πιθανούς ερεθισμούς, ανάλογα με το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το εσώρουχο.