Επέλεξε σήμερα να μη φας junk

Επέλεξε σήμερα να μη φας junk

Το μεσημέρι το στομάχι θα αρχίσει να γουργουρίζει και επειδή για ακόμα μια φορά δεν κατάφερες να πάρεις ταπεράκι με υγιεινό φαγητό από το σπίτι σου, θα ορμήσεις στο πρώτο φαστφουντάδικο… Η γεύση των φαγητών είναι πράγματι σχεδόν εθιστική. Όμως, οι συνέπειες που έχει στην υγεία από τη συχνή κατανάλωση junk food θα πρέπει να σε πείσουν να το απολαμβάνεις μόνο σε σπάνιες περιστάσεις.

Δες λοιπόν τι μπορεί να πάθεις:

- Το junk food προκαλεί παχυσαρκία

Οι τροφές που περιέχουν πολλές θερμίδες και είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (όπως αυτά που περιέχονται στο junk food) είναι από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν παχυσαρκία, γιατί η ενέργεια που προσφέρουν στον οργανισμό είναι «κενή», δηλαδή χωρίς καμία θρεπτική αξία.

- Το junk food περιέχει πολλή ζάχαρη

Ακόμα κι αν δεν έχεις παραγγείλει ποτέ γλυκό σε fast food, είανι εξαιρετικά πιθανό φεύγοντας να έχεις καταναλώσει περισσότερη ζάχαρη από όση θα είχες φάει εάν είχες καθίσει σε ζαχαροπλαστείο!

- Το junk food περιέχει πολύ αλάτι

Ένας από τους λόγους που αυτά τα φαγητά είναι τόσο νόστιμα είναι επειδή περιέχουν πολύ αλάτι. Όμως, η υπερβολική κατανάλωση νατρίου προκαλεί κατακράτηση υγρών και άλλα προβλήματα στη γενικότερη υγεία.

Τι κάνεις λοιπόν;

Προτιμάς να φας κάτι ποιο υγιεινό. Δηλαδή μην φας γύρο αλλά προτίμησε να φας σάντουιτς με τυρί ή κοτόπουλο! Αν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή φάε κάτι ψητό, χωρίς ψωμί ή πίτα και φυσικά χωρίς τηγανητές πατάτες. Απέφυγε τα γλυκά!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ