Τα 3 καλύτερα φαγητά για παραλία!

Τα 3 καλύτερα φαγητά για παραλία!

Πολλοί λόγο των υψηλών θερμοκρασιών ξεκίνησαν τις εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες είτε σε πιο μακρινές περιοχές. Κάποιοι από εμάς πάμε σε οργανωμένες παράλιες με μπιτς μπαρ , είτε παραλίες αγκαλιά με το ψυγειάκι μας.

Σε στις δύο περιπτώσεις μετά από κάποια ώρα θα αισθανθούμε πείνα, έλα όμως που δεν θέλουμε να παραγγείλουμε γιατί δεν ξέρουμε και τι βάζουν μέσα;

Το Activeman, μίλησε με τον διατροφολόγο Απόστολο Σωτηρίου , για το τι πρέπει να τρώμε στη παραλία, ώστε να μην βγούμε εκτός προγράμματος.

1. Τα φρούτα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή

Προτίμησε φρούτα όπως τα νεκταρίνια, οι γιαρμάδες, τα βερίκοκα και τα κεράσια. Ωστόσο, για εκείνους που έχουν ψυγείο παραλίας, το οποίο αποτελεί καλή επένδυση , μπορείς να επιλέξεις και φρέσκα φρούτα, όπως καρπούζι ή πεπόνι και να τα διατηρήσουν σε ένα μικρό τάπερ μέσα στο ψυγείο. Τα φρούτα αυτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και θα σε βοηθήσουν ενυδατωθείς.

2. Υγιεινά σνακ

Μπάρα δημητριακών, μερικά κριτσίνια, ένα κουλουράκι Θεσσαλονίκης, ένα σταφιδόψωμο ή ένα μικρό τσουρεκάκι θα αποτελέσει μια καλή λύση.

3. Σάντουιτς

Μια καλή επιλογή για την παραλία αποτελούν και τα διάφορα σάντουιτς. Μια μπαγκέτα ολικής άλεσης ή μια αραβική πίττα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική επιλογή για την παραλία, αρκεί να περιέχει τα κατάλληλα υλικά!

Μπορείς να βάλεις μέσα γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή τόνο ή λουκάνικο γαλοπούλας, μαζί με κάποιο τυρί με χαμηλά λιπαρά ακόμα και μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, με αυγό και διάφορα λαχανικά για να δώσουμε χρώμα.

Στη περίπτωση που θέλουμε να παραγγείλουμε από έξω, το ιδανικό είναι να επιλέξουμε μια σαλάτα με κοτόπουλο και αυγό μέσα, καθώς οι πρωτείνες που διαθέτουν θα μας κάνουν να μην πεινάμε για ώρα. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε μια τονοσαλάτα ή μακαρόνια με λαχανικά και βασιλικό.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...