Το πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη βοηθά στο χάσιμο κιλών

Το πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη βοηθά στο χάσιμο κιλών

Ριζικές αλλαγές στη διατροφική σύσταση του πρωινού  προτείνουν αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μέσα από επιστημονική έρευνα, ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό καλύπτει καλύτερα τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού και θα μπορούσε να συμβάλει στο χάσιμο βάρους, αφού περιορίζει τα …τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της μέρα.

Αυτή η πρόταση των Αμερικανών επιστημόνων, έρχεται να επιβεβαιώσει τμήμα της μεσογειακής διατροφής, αφού εδώ και δεκάδες χρόνια στα πρωινά περιλαμβάνεται ακόμα και …απάγκι που είναι καθαρό ψημένο κρέας! Όπως φυσικά βασικό ρόλο έχουν και τα αυγά!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μιζούρι αναφέρουν ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη περιορίζει σημαντική την ανάγκη για τσιμπολογήματα σε σχέση με πρωινό που είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Τα λουκάνικα, τα αβγά και το μπέικον για πρωινό, περιορίζουν την όρεξη και άρα τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά τους επιστήμονες, σε αντίθεση με τα δημητριακά χαμηλών λιπαρών και τα φρούτα.

Η έρευνα διεξήχθη μ ε άτομα 18 έως 55 ετών που χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες. Η πρώτη κατανάλωσε μόνο ένα ποτήρι νερό, ενώ στις άλλες δύο ομάδες δόθηκε πρωινό περιεκτικότητας 300 θερμίδων, λιπαρών και φυτικών ινών. Ωστόσο το πρωινό της μίας ομάδας περιελάμβανε 39γρ πρωτεΐνης  ενώ της άλλης 30γρ.

Τα μέλη της ομάδας που κατανάλωσαν πρωινό με περισσότερη πρωτεΐνη ήταν χορτάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά την ημέρα, σε σχέση με τα μέλη των άλλων δύο ομάδων.  Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι περίπου 35γρ. πρωτεΐνης στο πρωινό – ποσότητα αντίστοιχη με μια ομελέτα με τέσσερα αβγά ή με δύο λουκάνικα ή με μια φέτα μπέικον – βοηθούσε στο «κούρδισμα» της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα