Το κυρίως γεύμα το βράδυ δεν παχαίνει, υπό προϋποθέσεις!

Το κυρίως γεύμα το βράδυ δεν παχαίνει, υπό προϋποθέσεις!

Σας πιάνουν τύψεις όταν τρώτε το κυρίως γεύμα σας το βράδυ; Το μειώνετε με αποτέλεσμα να νιώθετε αδύναμοι μετά; Είναι λάθος και οι δύο φόβοι! Με  προϋποθέσεις το κυρίως γεύμα το βράδυ, όχι μόνο δεν βάζει κιλά, αλλά μπορεί και να σας κάνει να τα χάσετε.

Οι επαγγελματικές απαιτήσεις πολλών, δεν αφήνουν περιθώρια για μια θεωρητικά ισορροπημένη διατροφή με πέντε γεύματα σε όλη τη διάρκεια της  ημέρας. Οι διατροφές αυτές απευθύνονται σε  άτομα που εργάζονται στα συνηθισμένα ωράρια 8 το πρωί με 4 το απόγευμα που αποτελούν τη πλειοψηφία του εργαζόμενους πληθυσμού. Ωστόσο υπάρχουν και οι άλλοι, που είτε εργάζονται σε βάρδιες,  είτε το πρόγραμμα εργασίας τους αρχίζει μετά το μεσημέρι.

«Το σωματικό βάρος εξαρτάται από το σύνολο των θερμίδων που προσλαμβάνονται και το σύνολο αυτών που χρησιμοποιούνται ως ενέργεια, ανεξάρτητα από την ώρα των γευμάτων» επισημαίνει σε άρθρο τα η Κλινική Διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη και συνεχίζει: «Αν οι θερμίδες που καταναλώνονται στο βραδινό γεύμα είναι ίδιες με αυτές των υπόλοιπων γευμάτων, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο βάρος. Δεν είναι το βραδινό που παχαίνει, αλλά το τι τρώμε σαν βραδινό"

Αν το κυρίως γεύμα είναι αναγκαστικά το βράδυ, τότε σύμφωνα με τους διατροφολογούς θα πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο κυρίως γεύμα, μικρό, το μεσημέρι. Όπως για παράδειγμα μία σαλάτα , χωρίς σος, ή τοστ με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ένα ποτήρι 100% φυσικό χυμό, ή μια έτοιμη σούπα με λίγες θερμίδες και ένα γιαούρτι 2%.

Μην κάνετε το λάθος να πέσετε για ύπνο μετά το φαγητό. Πρέπει να δώσετε στον οργανισμό σας τον χρόνο να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες που πήρε για την παραγωγή ενέργειας. Ασχοληθείτε με κάτι, έστω με τη βόλτα του σκύλου και αν δεν έχετε με κάτι άλλο που θα σας κρατήσει για περισσότερο από μισή ώρα μακριά από τον καναπέ και τον ύπνο.

Μην υπερβάλετε στο βραδινό σας,  που βασικά είναι το κυρίως πιάτο της ημέρας. Κυρίως με τη ποσότητα. Φροντίστε να μην είναι υπερβολική, να μη σας βαρύνει δηλαδή.

Το να φάει κανείς το κύριο γεύμα του το βράδυ δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση βάρους. Η απώλεια κιλών έρχεται όταν βρίσκεστε σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, όταν δηλαδή τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε μέσα στη μέρα. Με την προϋπόθεση, λοιπόν, πως η συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο εύρος, μπορείτε να φάτε το κυρίως γεύμα το βράδυ.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το