Μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού θα βοηθήσει να κάψεις!

Μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού θα βοηθήσει να κάψεις!

Το νερό είναι το πρώτο και πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Σε ξεδιψάει, όμως δεν φτάνει για να σε απαλλάξει από τα περιττά κιλά. Για να καταφέρεις να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πίνεις συγκεκριμένες ποσότητες ημερησίως.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, ανακαλύφθηκε ότι πρέπει να πίνεις 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος πίνει μισό λίτρο νερό, όσο δηλαδή ένα κλασικό πλαστικό μπουκαλάκι, πριν από κάθε κύριο γεύμα χάνει περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό πριν τα γεύματά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων, τους οποίους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν οδηγία να καταναλώνουν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό τους γεύμα, κάθε μέρα για 12 εβδομάδες (3 μήνες). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν οδηγία απλά να φαντάζονται ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος, για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

Σε σύγκριση με την δεύτερη ομάδα, τα μέλη της πρώτης έχασαν κατά μέσο όρο 1,3 κιλά περισσότερο σε βάρος κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα έχασαν κατά μέσο όρο 4,3 κιλά, ενώ τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο μόνο 0,8 κιλά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...