8 τρόποι να εκτινάξεις τον μεταβολισμό σου!

8 τρόποι να εκτινάξεις τον μεταβολισμό σου!

Προσπαθείς να χάσεις, αλλά δεν σε αφήνει η καθημερινότητα και είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με την προπόνηση σου, αλλά με τους ρυθμούς του μεταβολισμού σου.

Πως μπορείς να κάνεις τον μεταβολισμό σου να δουλεύει τέλεια;

1. Μην λιμοκτονείς

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πρέπει να λιμοκτονήσουν, προκειμένου να χάσουν βάρος, ή να τρώνε λιγότερο. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά δεν είναι απαραίτητο να λιμοκτονήσεις αλλά να ξέρεις τι τρως και τι ώρα το τρως! Αν τα τρόφιμα που τρως είναι κάπως ανθυγιεινά, τότε κάνε πιο «υγιεινές επιλογές».

2. Κοιμήσου καλά

Αν δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ κατά προτίμηση 8-10 ώρες, το σώμα σου έχει την τάση να υπολειτουργεί. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά τη νύχτα, είναι στην πραγματικότητα λιγότερο υγιείς από αυτούς που κοιμούνται και κάνουνε σωστό ύπνο. Αυτό έχει σαν συνέπεια και την επιβράδυνση του μεταβολισμού!

3. Φάε πρωτεΐνες

Έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες μετά την προπόνηση, έως και 35%. Έτσι, την επόμενη φορά που θέλεις να φας ένα κομμάτι πίτσα, δοκιμάστε να φας ένα στήθος κοτόπουλο!

4. Πίνε κρύο νερό

Ακούγεται αρκετά προφανές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν ένα μπουκάλι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Πίνοντας 6 φλιτζάνια κρύο νερό την ημέρα, έχεις τη δυνατότητα να χάσεις περίπου 5 κιλά περισσότερο κάθε χρόνο.

5. Τρώγε πρωινό

Το πρωινό όχι μόνο θα βοηθήσει να αρχίσεις την ημέρα με κέφι, διάθεση και ενέργεια, αλλά θα βοηθήσει και το μεταβολισμό. Επίσης βοηθά να χάσεις βάρος, μιας και το σώμα θα έχει περισσότερο χρόνο για να κάψει το μεγάλο πλούσιο πρωινό που έφαγε το πρωί.

6. Πίνε καφέ ή τσάι

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σας μπορεί να ενισχυθεί 5-8% απλά πίνοντας ένα φλιτζάνι την ημέρα. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά στο τσάι παρέχουν αυτή την «ώθηση»

7. Φάε …πικάντικα

Τα πικάντικα τρόφιμα ή τρόφιμα, όπως πιπεριές τσίλι - καυτερές πιπεριές, ή πιπεριές jalapenos μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού! Η καψαϊκίνη, μια ένωση στις πιπεριές τσίλι, είναι η κυρίως υπεύθυνη για αυτό.

8. Πίνε γάλα

Έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε ένα πιο αργό μεταβολισμό. Επίσης το γάλα παρέχει και πολλά θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...