Πόσο νερό χρειάζεσαι την ημέρα;

Πόσο νερό χρειάζεσαι την ημέρα;

Το νερό βοηθάει στη καύση λίπους, όμως για να το πετύχεις θα πρέπει να γνωρίζεις ποια είναι η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις ημερησίως. Μια ποσότητα που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει κανείς εξαρτάται από το πόσο δραστήριος είναι, την μέση θερμοκρασία της ημέρας, την υγρασία του περιβάλλοντος και την διατροφή του.

Έτσι τα 8 ποτήρια νερού ίσως να είναι λίγα ή ακόμα και να περιττεύουν. Για παράδειγμα, μπορεί η διατροφή μας να απαρτίζεται από τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το περιοδικό Journal of Natural Science, Biology and Medicine δημοσίευσε έρευνα που διεξήχθη σε 50 υπέρβαρους καταναλώνοντας 1,5L νερό 30 λεπτά πριν το πρωινό ,το μεσημεριανό και το βραδινό για 8 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν μείωση του σωματικού βάρους κατά 1,5 Kg περίπου, μείωση του ΔΜΣ κατά 0,6 μονάδες περίπου, μείωση του αθροίσματος πάχους βάση δερματοπτυχομέτρησης κατά 3 εκατοστά και αναστολή της όρεξης.

Άλλη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Obesity θέλησε να δείξει αν η κατανάλωση νερού αυξάνει την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια μιας υποθερμιδικής δίαιτας σε άτομα ηλικίας 55-75 ετών. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξαν μείωση έως και 2Kg των συμμετεχόντων και 44% μεγαλύτερη μείωση βάρους κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων της έρευνας.

Συνεπώς, το πόσιμο νερό εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού δρα παράλληλα στη μείωση του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους μέσω των μηχανισμών της καταστολής τη όρεξης, της αύξησης του κορεσμού και της πρόκλησης θερμογένεσης.

Η διαδικασία της καύσης θερμίδων απαιτεί επαρκή και διαρκή παροχή νερού, προκειμένου να λειτουργήσει στο maximum. Η έλλειψη νερού επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους .

Η έλλειψη νερού οδηγεί σε μείωση της παροχής οξυγόνου στους μύες σας. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι ενώ έχει αντίκτυπο και στην αντοχή σας στην άσκηση.
Το νερό βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου, βοηθα τους μυς να συσπώνται και «λιπαίνει» τις αρθρώσεις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...