Μάθε τι υπάρχει …πέρα από το κρέας

Μάθε τι υπάρχει …πέρα από το κρέας

Οι άντρες είναι γνωστό ότι τρώνε πολύ περισσότερο κρέας από τις γυναίκες, κυρίως λόγω της αντίληψης ότι χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη για να έχουν μεγαλύτερους μύες. Αυτό δεν είναι και τόσο βάσιμο, εκτός αν γυμνάζονται συστηματικά.

Οι άντρες τείνουν να βλέπουν το κόκκινο κρέας ως περισσότερη πρωτεΐνη για τους μύες τους, κάτι που συχνά οδηγεί στο να καταβροχθίζουν… κοψίδια. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, δεν είναι τα κρεατικά που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά η παράληψη των φρούτων, των λαχανικών και των καρπών ολικής αλέσεως. Αν συνυπολογίσουμε και τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, τότε μάλλον πρόκειται για μια όχι και τόσο αποδεκτή συνήθεια, όσο αφορά την υγεία των αντρών.

Προσπαθήστε να τρώτε κόκκινο κρέας όσο λιγότερο μπορείτε. Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά (ή καθόλου) λιπαρά. Θα παρατηρήστε σημαντική βελτίωση της αρτηριακής σας πίεσης μέσα σε λίγους μήνες.

Αφαιρέστε το εμφανές λίπος από τα κρεατικά που μαγειρεύετε. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να γλιτώστε από περιττές θερμίδες και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Αν δεν χορταίνετε με αυτό που τρώτε, δοκιμάστε να φάτε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και ψωμί ολικής αλέσεως.

Δοκιμάστε νέες γεύσεις και προσαρμόστε τη διατροφή σας, ανάλογα με τις απολαύσεις που θα ανακαλύπτετε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...