Αγορά βιολογικών προϊόντων της Καλαμαριάς και για active τύπους!

Αγορά βιολογικών προϊόντων της Καλαμαριάς και για active τύπους!

Κάθε Σάββατο το πρωί, στην είσοδο του Κόδρα από την Παπάγου, στήνεται η αγορά βιολογικών προϊόντων της Καλαμαριάς. Όταν πρωτολειτούργησε πριν χρόνια κάποιοι κοιτούσαν με δυσπιστία τα βιολογικά προϊόντα που δεν …φάνταζαν, όπως εκείνα των άλλων συμβατικών λαϊκών αγορών, που καλλιεργήθηκαν με λιπάσματα.

Η βιολογική καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κερδίζει τον κόσμο και ειδικά όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αθλούνται και γενικά κάνουν μια ζωή δράσης, μακριά από τον …καναπέ. Έτσι λοιπόν προσέχουν τη διατροφή τους και δεν δίνουν σημασία τόσο στην εμφάνιση του προϊόντος, όσο στη ποιότητα και τη θρεπτική αξία που του δίνει η βιολογική καλλιέργεια.

Από την άλλη η αγορά βιολογικών προϊόντων της Καλαμαριάς δεν έχει να κάνει με τις μεγάλες κλασικές θορυβώδεις λαϊκές. Στη Καλαμαριά η περιήγηση και τα ψώνια είναι χαρά και όχι άγχος. Στις λαϊκές βιολογικών προϊόντων η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή και ήρεμη. Ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον ίδιο τον παραγωγό και να μάθει ακόμα και ιδέες για συνταγές!

Από λαχανικά και φρούτα, κοτόπουλα και μέλι, μαρμελάδες, σάλτσες και αβγά μέχρι τσίπουρο και κρασί• όλη η γκάμα προϊόντων των πιστοποιημένων παραγωγών απλώνεται στους πάγκους.

Αν και ο κόσμος ψωνίζει μικρότερες ποσότητες απ’ όσο παλαιότερα, εξακολουθεί να αγοράζει βιολογικά. 

 

 

Η ποιότητα των προϊόντων έχει οδηγήσει πολλούς που προσέχουν τη διατροφή τους και αθλούνται στα βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχουν από φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, αλλά και βιολογικά κρασιά και τσίπουρα, όπως της οικογενείας Αραμπατζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Άχρηστες οι δίαιτες αποτοξίνωσης σύμφωνα με τους Βρετανούς

 

Σκόρδο το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό


Ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό αυξάνει τη μακροζωία

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.